Plenković odgovorio Milanoviću: “Teško da može doći do našeg opoziva, a on je pravno poražen i politički ponižen”

"Ovakve situacije u 30 godina nije bilo, da je predsjednik države preuzeo ulogu lidera cjelokupne ljevice", istaknuo je Plenković i dodao kako se u slučaju predsjednika Milanovića može govoriti o verbalnoj agresiji...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U stranačkoj središnjici u ponedjeljak popodne sastalo se Predsjedništvo HDZ-a. Iako se izjava šefa stranke Andreja Plenkovića očekivala iza 18 sati, Plenković je nakon sat i pol čekanja izašao pred novinare…

Plenković je komentirao najnoviju objavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji se oglasio na Facebooku i reagirao na potegnuto pitanje o pokretanju njegovog opoziva pozivajući na opoziv predsjednika Vlade.

“Teško da može doći do našeg opoziva, bili su izbori 5. srpnja kada je HDZ uvjerljivo pobijedio. Predsjednik očito ne zna što se događa u HDZ-u pa i oko ove teme je mogao zvati da pita kuha li se neki opoziv. Nije realno da bude opoziva, za to vam treba 101 potpis, a obzirom na njegove drugare iz Mosta to se ne može dogoditi, nije realno. To uopće nije bila tema”, rekao je Plenković.

Kazao kako je predsjednik RH prošli tjedan “doživio teški pravni poraz” nakon što je Ustavni sud ocijenio da put kojim je krenuo predsjednik Milanović nije sukladan zakonu.

“Kad je riječ o političkom aspektu, o svojevrsnom forsiranju i silom nametanju kandidatkinje, protivno zakonu i protivno sustavu javnoga poziva, on je politički ponižen. Jasno mu je da ne može izabrati kandidatkinju kojoj je priuštio ovo što joj se dogodilo, to je jedna frustracija. Ja razumijem da je njemu teško, gubi od nas”, kaže Plenković.

“Ovakve situacije u 30 godina nije bilo, da je predsjednik države preuzeo ulogu lidera cjelokupne ljevice”, istaknuo je Plenković i dodao kako se u slučaju predsjednika Milanovića može govoriti o verbalnoj agresiji.

“Prije svega prema Pupovcu. Ja sam na to navikao, ali neki možda nisu, od tog našeg Facebook junaka. Smatram da bi se on trebao ispričati gospodinu Pupovcu, nizu drugih, javnosti kojoj je ovo priušio na Cvjetnicu i u Velikom tjednu”, rekao je Plenković.

 

G.S.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + petnaest =