Plenković je talac Pupovčeve SANU politike, a državotvorni HDZ trpi i šuti i ne znamo do kada…Milijan Brkić doživio sinkopu!?…

I to je bilo sve od državotvornog HDZ-a...

Plenković-Pupovac-Brkić-kolaž
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Svjedoci smo zadnjih dana, pod opravdanjem čuvanja stabilnosti, agresivne politike koju provodi Pupovac i odani mu mediji prema hrvatskom društvu u cjelini.

Ulazeći u koaliciju s HDZ-om, svjestan mogućnosti ucjenjivanja Saborske većine sa svoja tri glasa, vrlo mudro provodi ponižavajući odnos spram hrvatske politike, igrajući na što duži opstanak koalicije kako bi svoje planove mogao provesti s pozicije vlasti.

Ovakva situacija, u kojoj on sa svoja tri glasa, trenutnoj opoziciji poručuje, kao neprikosnoveni vladar, da će im on omogućiti izbore ako oni to žele, pokazuje kolika je trenutna snaga SDSS-a i Pupovca, zahvaljujući rušenju Vlade sa MOST-m i lutanju Plenkovića  u sastavljanju krhke većine.Ovim javnim nastupom, koliko god se željelo umanjiti njegovo značenje, Pupovac je HDZ-u poručio tko je trenutno gazda i tko vlada.

Tu nije stao, ohrabren šutnjom HDZ-a nazivajući ga zlom, većim ili manjim, ovisno tko je na čelu većinske stranke i time uvrijedio ne samo vodstvo već i članstvo najbrojnije hrvatske stranke. Koristeći previranja u HDZ-u, predstavlja se kao jedini jamac za demokratsku
transformaciju našeg društva i za očuvanje demokratskih vrijednosti.

Nije zaboravio ni crkvu u Hrvata govoreći: ” Hoće li se vratiti oni koji su otišli 2016. s novim ruhom i hoće li se vratiti oni koji su zapravo suodgovorni zato što je ovaj proces još uvijek na snazi i prisutan, i hoće li oni crkveni krugovi koji žele preuzeti dominaciju nad hrvatskom politikom i koji mobiliziraju cijelu ovu kampanju koja upravo traje preko svojih nevladinih organizacija i drugih krugova, hoće li oni uspostaviti onu vrstu poretka kakvu smatraju da je u Hrvatskoj prirodno da postoji poredak, tzv. prirodni hrvatski poredak”.

Da nije smiješno bilo bi za plakati, Pupovac zaštitnik demokracije i interesa hrvatskog naroda???.

Jedinu reakciju na ove Pupovčeve uvredljive, javno izrečene laži, uputio je Milijan Brkić rekavši: ” Ako gospodin Pupovac misli da je HDZ zlo, ne znam što radi sa zlom. Koliko se sjećam, i 2015.Pupovac je sudjelovao u potpori Vladi Tomislava Karamarka, jedino ako i on, nije dobio sinkopu “.

I to je bilo sve od državotvornog HDZ-a.

Jozo Ribičić-Brigadir u miru

 


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

18 KOMENTARI

 1. Nažalost pitamo se do kada ?Van sa manjincima pa po cemu su oni vredniji od nas?Pogotovo Pui i njegove Srpske novine koje pljuju po Vecini i državi koja ih hrani ,a četnikovanje od Borovog sela pa do Banije nema kraja ,spomenici četnicima stoje ,a onima što nas obranišw od takvih nemaju mjesta u svojoj zemlji ,Srami se državo ,Vlado i Predsjednice !Pitajte se jeste li oped zaslužili Naše glasove????

 2. Kada je MOST, koji je u osnovi nacionalne i demokršaćnke orjetacije, vrlo pristojno kazao kako je Marić u sukobu interesa svi su ministri bili doslovno istjerani i vlade. Sada, kada Pupavac svojim istupima vrijeđa cijelu naciju grubo i drsko namećući kolektivni osjećaj krivnje uspoređujući gotovo svaki domoljubniji hrvatski istup ili iskazivanje vjere šovisnističkim ili ustaštvom, Vlada iste šutke odobrava.

 3. Mogu samo jedno reci da mi se svi polako grade.Nigdje nema tako kaosa kao u nasoj lijepo.Nigdje nema da manjina daje uvjete i zapovjeda.U svim zemljama svi moraju postivati i drzati se zakona one zemlje gdje zivis. Moras uciti citati i pisati njihovo pismo.Zato dok vidim sta se kod nas radi zalosna sam i sjetim se nase mladosti koja je dala svoje zivote za nasu domovinu ali ne ovu koju sada imago.Sve nam zabranjuju pa se pitam dali ce nam jednoga dana zabraniti da kazemo javno ja sam hrvat

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

petnaest + šesnaest =