“Plenković i Jandroković “zatajili” službeni Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve. (20. lipnja 1928.)”

Podijeli

Plenković je zajedno sa Jandrokovićem “zatajio” službeni Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve. (20. lipnja 1928.)…

Podsjećam, to su hrvatski zastupnici, žrtve velikosrpskog, terorističkog, skupštinskog atentata, Stjepan Radić, Pavao Radić, Ivan Pernar, Đuro Basariček, Ivan Granđa.

Hrvatski sabor je 2015., skoro jedoglasno (uz jedan suzdržani glas) usvojio odluku kojom 20. lipnja proglašava  Danom sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve.  Žrtve pokolja u beogradskoj skupštini 1928.

-92 GODINE OD KRVAVOG ZLOČINA NAD HRVATSKIM ZASTUPNICIMA U BEOGRADSKOJ SKUPŠTINI…

Bjesomučno velikosrpsko ubojstvo hrvatskih zastupnika obilježilo je hrvatsko-srpske odnose u bliskoj prošlosti a obilježava ih i danas. Posljedice zaborava te imbecilnog ignoriranja istine osjećali smo u devedesetim, kada smo razoružani Račanovom izdajom, ostavljeni na milost i nemilost srbijanskom agresoru i njegovim metastazama.

Danas, nažalost, opet svjedočimo ignoriranju političke stvarnosti i mogućih događaja u budućnosti. Hrvatske političke, znanstvene, umjetničke i obrazovne strukture u poziciji vlasti, svjesno skrivaju istinu, vjerujući kako je to put u sretnu budućnost.

Kratka analiza jučerašnjeg dana pokazuje da je ovaj monstruozan dokaz velikosrpskih stremljenja obilježila tek emisija Tv kalendar na HTv-u.

U dnevniku državne televizije niti jedne riječi o neviđenom političkom pokolju nad parlamentarnim zastupnicima samo zato što su Hrvati.

Predsjednik države,Zoran Milanović je događaj i dan sjećanja prešutio.

Predsjednik vlade Andrej Plenković nije položio vijence niti organizirao konferenciju za medije.

Na službenoj stranici Vlade RH ni spomena o službenom danu sjećanja.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković također mudro šuti o događaju i danu sjećanja koji je proglasila institucija na čijemu je čelu.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti nije organizirala nikakav znanstveni skup niti se oglasila.

Hrvatski institut za povijest kao da ne postoji.

Niže razine vlasti i institucija poslušno, kao guske u magli, slijede svoje predvodnike i mučki šute.

I tako misle odgajati nove generacije. Na šutnji, neistinama, parolama i zaplotnjačkim politikama.

Matoš bi u očaju zavapio: “Hrvatske ih sise mlijeko razgubalo!”

Autor / Željko Maršić – Zenga

Podsjetimo,

Dana 20. lipnja 1928. godine dogodilo se nešto nezapamćeno u parlamentarnoj tradiciji civiliziranih zemalja…

Bivši pripadnik tajne srpske terorističke organizacije Crna ruka, vođa Udruženja srpskih četnika ‘Petar Mrkonjić za Kralja i Otadžbinu’ (1927/28. godine), agent srpskog Dvora i poslanik Narodne radikalne stranke u beogradskoj Skupštini, Puniša Račić, u vrijeme zasjedanja parlamenta i usred rasprave koja se vodila, pucao je iz pištolja u hrvatske zastupnike. Pavle Radić i Đuro Basariček su ubijeni, a Ivan Pernar i Stjepan Radić ranjeni – pri čemu vođa HSS-a smrtno.Vezane vijesti;

92 GODINE OD KRVAVOG ZLOČINA NAD HRVATSKIM ZASTUPNICIMA U BEOGRADSKOJ SKUPŠTINI…


Podijeli