Plenković govorio o demokraciji, pa ispalio: ‘Prosvjednici traže otvaranje svega, e pa ne može to tako’

O normalizaciji žiovta u Sisačko-moslavačkoj županiji...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Premijer Andrej Plenković na današnjoj sjednici vlade osvrnuo se na prosvjed poduzetnika:

“U demokraciji je normalno da postoje prosvjedi. Nemamo s time problem, ali trebamo staviti na stol činjenice i argumente. U brojnim europskim zemaljama uveden je policijski sat, zatvorene su škole, ne rade trgovine. Prije nekoliko tjedana postojao je ogroman pritisak javnosti i političkih suparnika koji su zahtijevali zatvaranje. Kada je u Hrvatskoj krenulo na bolje, sada traže otvaranje svega. E pa ne možemo to tako. To tako ne ide. To nije realno i ne bi bilo dobro, rekao je i poručio da Vlada stoji uz građane, gospodarske aktovnosti kojima je bilo onemogućeno da rade, i to na način da je isplaćeno gotovo 9 mlrd. kuna potpora, a od studenog do veljače skoro 2,5 milijarde kuna.

 

O normalizaciji žiovta u Sisačko-moslavačkoj županiji

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice osvrnuo se na aktualnosti posljednjih dana i najavio da će se nešto učiniti u vezi s epidemiološkim mjerama nakon 15. veljače, ako budu dobri trendovi.

Premijer Andrej Plenković uvodno je na početku sjednice Vlade rekao da se na sastanku Stožera u Petrinji upoznao sa svim aktivnostima koje teže normalizaciji života u Sisačko-moslavačkoj županiji. Jutros je predstavljen hodogram aktivnosti kako pripremiti program revitalizacije tog područja. Istaknuo je današnju odluku koja se odnosi na završetak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak te kazao da će projekt raditi HAC.

“Nastavit ćemo s aktivnim angažmanom po svim aspektima”, rekao je premijer Plenković i zahvalio svima na pomoći.

Govoreći o epidemiji koronavirusa kazao je da broj novozaraženih pada i da je Hrvatska na petom mjestu po najmanjem tjednom broju zaraženih na milijun stanovnika. Smanjuje se i broj preminulih, a posebno je važno na nastaviti ovaj trend, kazao je.

“Brojne države pooštravaju mjere, a mi smo, s obzirom na dobre brojke, došli u poziciju da možemo postupno ići u popuštanje pojedinih mjera, koje se odnose na sport, školstvo, domove za umirovljenike”, rekao je Plenković.

– Mjere koje poduzimamo pokazuju rezultat, uspjeli smo spriječiti rast nezaposlenosti mjerama aktivne politike očuvanja radnih mjesta. Želimo proći kroz nekoliko tjedana zime i onda omogućiti situaciju da tijekom proljeća, uz procjepljivanje, odgovornost građana, popustimo mjere. Pozvao je sve na strpljenje, razumijevanje i oprez. Dodao je da će se učinit još nešto nakon 15. veljače, ako trendovi budu dobri.

Osvrnuvši se na aktivnosti prošloga tjedna Plenković je kazao da je realiziran projekt LNG terminala i da je Hrvatska na energetskoj karti Europe i svijeta. Dodao je da je izgrađeno 17 km plinovoda Omišalj-Zlobin.

“Ne razumijem potporu SDP-a incidentu proteklog vikenda”

Spomenuo je i incident koji se dogodio ovog vikenda, u vezi s čim se čuo s predsjednikom EP-a Davidom Sassolijem. Kazao je i da je prosvjedovao zbog privatnog posjeta četvero talijanskih zastupnika Kluba Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, na zelenoj granici Hrvatske i BiH 30. siječnja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

– Ne mogu razumjeti podršku SDP-a ovakvom kršenju propisa Hrvatske, rekao je.

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 − 3 =