Plenković: Boris Milošević ide na proslavu Oluje, Medved će ići u Grubore na komemoraciju događaja koji se dogodio nakon Oluje

Plenković u prvi plan isturio ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda...

Podijeli

Predsjednik vlade Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević sudjelovati u proslavi 25. godišnjice “Oluje” u Kninu, a ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved bit će na obilježavanju zločina koji se dogodio nakom Oluje u Gruborima…

“Dogovor koji danas imamo s SDSS-om i predstavnicima srpske manjine u Hrvatskoj je da oni sudjeluju na toj proslavi, sudjelovat će potpredsjednik Vlade Boris Milošević”, rekao je Plenković u RTL-u Danas.

Misli da je to dobro i korisno, “korisno prije svega za odnose u hrvatskom društvu, odnos prema srpskoj manjini u Hrvatskoj, prema recentnoj prošlosti i snažna je poruka Hrvatske prema svim partnerima koji gledaju kako Hrvatska funkcionira danas.”

Potvrdio je da na obilježavanju Oluje neće biti predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac jer su cijelo vrijeme razgovarali o tome da u Kninu 5. kolovoza budu svi članovi Vlade. “Ne. Ono što sam ja htio i što je bila moja želja, to je upravo da Boris Milošević kao član Vlade bude u Kninu”, rekao je na opetovani upit ide li Pupovac u Knin.

Plenković u prvi plan isturio ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda

Plenković je najavio da će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Medved biti na obilježavanju zločina koji je počinjen u Gruborima nakon Oluje.  U Grubore ide 24. ili 25. kolovoza kada točno odrede datum, a na taj način će, ocijnio je, “poslati snažnu poruku Vlade o tome da se moraju poštovati sve žrtve i dostojno obilježiti ta mjesta”.

“To je , nastavlja dalje Plenković, važna i velika poruka, poruka potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja, generala Hrvatske vojske, zapovjednika Tigrova i čovjeka koji jako dobro na temelju svojih osobnih i obiteljskih posljedica koje su mu nanešene tijekom Domovinskog rata može na najbolji mogući način u ime Vlade, a na određen način i hrvatskih branitelja, poslati važnu i snažnu poruku, poruku pomirenja i okretanja budućnosti”, rekao je Plenković.

Za verbalne prijepore s predsjednikom Milanovićem, rekao je…da mu se čini kako je predsjednika netko od njegovih suradnika dezinformirao i doveo u zabludu. “Siguran sam da on sam od sebe ne bi nikad takvo nešto kazao”, ustvrdio je Plenković.

Pri tome je podsjetio na predsjednikove izjave o jazavcu iz njegovog ureda koji u noćnim satima piše komentare na Twitteru protiv te o yutelovu školi.  “Pretražili sve u Vladi i nitko nije našao ni tvit ni jazavce u Banskim dvorima. Pretpostavljam da je mislio na moje suradnike. Provjeravali su i je li netko završio školu Yutela…Nema nikakvih podataka čak ni tragova da netko ima yutelovu školu, a izgleda da čak ni te škole nije bilo”, rekao je. Dodao je da Milanović učestalo i ničim izazvan spominje članove obitelji drugih političara i sasvim nevezanog konteksta.

T.H.

 


Podijeli