Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Protiv koga smo se borili tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata?

Ovo pitanje, Braniteljskog portala, na prvi pogled možebitno izgleda čudno i provokativno, ali hrvatski branitelji i stradalnici te većina ratnih zapovjednika sve ga češće postavlja.

Naime, iako je prošlo 26 godina od početka agresije na Republiku Hrvatsku, ako je suditi i po obilježavanjima obljetnica iz rata, malo gdje ćete čuti i odgovor koji se iz nekih nama nepoznatih razloga u zadnje vrijeme sve više prikriva i skriva.

-PROČITAJTE Deklaraciju o Domovinskom ratu…Zašto se ovaj važan službeni dokument prešućuje?

Zapravo, istinita teza o tom, tko je izvršio agresiju na Hrvatsku je; Na Hrvatsku je izvršena velikosrpska – četnička agresija potpomognuta sa tzv. JNA, a ne kao što ovih dana slušamo tezu o tom da su na Hrvatsku izvršili agresiju pobunjeni srbi iz SAO Krajine jer ova teza ispada posve naivna i smiješna. Po ovoj tezi ispada da su pobunjeni srbi iz SAO Krajine osim traktora i balvana znali upravljati i borbeno koristiti, migove 21, Migove 19, Galebove, helikoptere, topovnjače i ostale ratne brodove, raketne sustave, tenkove i da su bili odlični topnički računači.

“Naime, svjedoci smo da svi hrvatski mainstream mediji kao i tiskovni, jednako kao i velika većina hrvatskih političara, u zadnje vrijeme često koristeći ovu terminologiju pobunjenih srba iz SAO Krajine, zapravo “NESVJESNO” idu u smjeru želje autora Memoranduma SANU-2, a kojima je primarna prva faza provedbe, a to je teorija o “građanskom ratu” te samim tim abolirati Srbiju i JNA koji su zapravo pravi agresori na RH”.

Pobunjeni srbi već davno su zakonom o oprostu abolirani, pa bi uskoro definicija obrambenog Domovinskog rata mogla biti, da su se neki hrvatski “fašistoidni huligani” potukli sa bespomoćnim, neukim srpskim stanovništvom u RH na području neustavne tvorevine SAO Krajine. No, da po ovom “satiričnom” scenariju na kraju ne bi ispalo da je ipak bilo malo previše “hrvatskih huligana” (“oko 500 000”) zato se vratimo na ozbilniju stranu ove vrlo ozbiljne teme. Bojimo se ako se ovako nastavi (da su pobunjeni srbi iz SAO Krajine izvršili agresiju na RH) – da će broj suicida, poboljevanja i preranih smrti među braniteljskom populacijom svakim danom biti sve više.

Dakle, tko je kriv za smrt oko petnaest tisuća Hrvata, među kojima je bilo najviše civila, žene, djece, staraca?

Zašto se neprestano govori da smo se borili protiv „neprijatelja“ ili „agresora“, a najčešće ni jedno ni drugo, kad vrlo dobro znamo tko su bili ti koji su ubijali, klali, rušili, palili, otuđivali…

Zašto se i najviši hrvatski politički dužnosnici, pa i neki od generala, u zadnje vrijeme „srame“ reći tko su bili ti koji su nas napali početkom devedesetih godina?

Ako se tako nastavi onda će oni koji u zadnje vrijeme sve gorljivije zagovaraju tezu da je u Hrvatskoj bio „građanski rat“ uistinu doći na svoje, pa će ispasti da smo se potukli sa neukim srpskim stanovništvom.

Ne, to se ne smije dogoditi. Uvijek i na svakom mjestu treba isticati i naglašavati da je Republika Hrvatska bila napadnuta od: Srba i Crnogoraca, a prije svih od tzv. Jugoslavenske narodne armije (JNA)!

Osim njih, tukli su po nama i nekakvi pripadnici Teritorijalne obrane, ali i izdajice, koji se sve više javljaju, poglavito po lijevim medijima, kao „domoljubi“ i „bezgrešni“.

Drugim riječima, sve se zna, a neki silno žele da se ne zna „ništa“!

Zašto, zašto, zašto?

Možda zato što se mi sjećamo u sam osvit velikosrpske agresije na RH riječi ratnog zločinca Slobodana Miloševića  izrečenih u Gazimestanu pred preko milijun nacionalistički nabrijanih srba, “niko ne sme da vas bije”.

Uredništvo Braniteljskog portala


Vezane vijesti;

-PROČITAJTE Deklaraciju o Domovinskom ratu…Zašto se ovaj važan službeni dokument prešućuje?


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •