PITANJE SVIH PITANJA: Što bi se dogodilo da smo izgubili Domovinski rat?

Dakle, drugovi i drugarice, gospodo i gospođe, koji ste postali i članovi Europske unije, (zahvaljujući hrvatskim braniteljima!), s iznimnim nestrpljenjem očekujemo vaše odgovore, tim prije što znamo da se vama, koji ste rat proveli u „podrumima“ ništa ne bi dogodilo...

ČETNIČKI ZLOČINCI U VUKOVARU
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

U povodu još jedne obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika, vojskovođe i pobjednika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata dr. Franje Tuđmana (14.5.1922.-10.12.1999.),  kad se opetovano javljaju ekstremno lijevi komunističko nastrojeni u cilju, najblaže rečeno, omalovažavanja svega onog što smo dosad postigli, a poglavito u vrijeme rata, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.), postavlja pitanje: političarima, povjesničarima, medijima, akademicima, antifašistima i svima drugima kojih se to tiče:

Što bi se dogodilo s hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji da smo bili poraženi u Domovinskome ratu, odnosno da nismo bacili na koljena treću ili četvrtu vojsku u Europi te što bi se u tom slučaju dogodilo s dr. Franjom Tuđmanom i njegovim najbližim suradnicima?

Naime, o tome se ne govori i ne piše. Oni, poglavito, koji nisu sudjelovali u ratu, u obrani Domovine, koji nisu dali krv (pa ni čašu hladne vode, kako bi rekla pok. Kata Šoljić), za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, smatraju da je “normalno” da smo “u trapericama i starim puškama” došli do pobjede, a za to što je u vrijeme rata poginulo ili ranjeno na desetine tisuća ljudi, obično kažu: “pa, bio je rat, i netko je morao i stradati.“

Dakle, drugovi i drugarice, gospodo i gospođe, koji ste postali i članovi Europske unije, (zahvaljujući hrvatskim braniteljima!), s iznimnim nestrpljenjem očekujemo vaše odgovore, tim prije što znamo da se vama, koji ste rat proveli u „podrumima“ ništa ne bi dogodilo, odnosno još bi više napredovali, dok s druge pak strane, oni koji su poput hrvatskih majki samo dolazili u posjet hrvatskim vitezovima i na prve crte  bojišta, za razliku od vas, mogli su nastradati. Neki nažalost i jesu!

Mladen Pavković,

predsjednik UHBDR 91.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

91 KOMENTARI

 1. Ponovila bi se 45. Proglasili bi nas sve ustasama i zločincima i pobili nekoliko stotina tisuća hrvata kao što su to i činili u svakom okupiranom mjestu od Tovarnika nadalje. Josipović i, mesići, pusici bi ih u tome podržavali.

 2. Pa cudno, mi pobjedili, a agresorski pripadnici sjede u Saboru i odlucuju tko je kriv, sjede u pravosudju da se NE KAZNI tko je kriv, rade u MUP-u da nas proganjaju kao da smo MI krivi. Sve se pitam nakon ll svjetskog rata Njemacki vojnici zaposljavani na slicnim polozajima, a tadasnja Njemacka preuzela kaznjavati saveznicke vojnike za ratni zlocin?????

 3. VLADIMIRE, NISI DALEKO OD ISTINE. Ono sto nisu uspjeli tada ovi pokusavaju sada. Iseli, ne plati, budi rob, gladan i bez dostojanstva. A sada i zdravstvo sa inzulinom pomaze genocid nad pukom. Jaj!!!!

 4. Srbi su izgubili rat. Pred hrvatskom vojskom je pobjeglo 200 000 srba. 2000 ih je poginulo, od toga prema haškom sudu 44 civila. Da je Hrvatska izgubila rat pred hordama četnika bi bježalo oko 4 milijuna ljudi. Sukladno Srebreničkom poučku i Ovčari pobijeno bi bilo barem 500 000 ljudi. Eto to bi se dogodilo!

 5. Izumrli bi polako,ionako ti četnici i njihove domaće sluge.,su uspjeli pokrasti naše resurse u skoro svim podučjima,raselili našu mladost,a nas ostale hrvate /tzv.. ustaše /kako su nas zvali za domovinskom rata,po zatvarati i ne dati nam pravo glasa….PA PITAM JA VAS !?ZAR SMO BILI DOBRI SAMO KAO TOPOVSKI MESO ZA RATA,DOK SE TI NEKI POJEDINCI NI RODILI ILI BILI U NEČIJIM JAJIMA.A NEKI POD STOLOVIMA SAKRITI ILI BI ŽALI U INOSTRANSTVO.PA DA NAMA SADA KROJE SVOJU IZVITOPERENU PRAVDU.UZELI PREVIŠE MAHA.U . NEMOGU BITI TOLIKO PROST KOLIKO ME SRCE BOLI OD TE NEPRAVDE PREMA HRVATSKOM BIĆU.ALI BITI ĆU KO I MNOGI HRVATI USTRAJAN U BORBI PROTIV OVOG GNJUSNE UNUTARNJEG NEPRIJATELJA.ZDS.I HRVATE KOJIMA JE OVO JEDINA DOMOVINA

 6. Nešto bi završolo na Goljaku ,a večina bi bila uredno sahranjena u jamama prerezanim grkljanima te vezani Žicom sa živim suborcem i naravno bagerima zagrnuti. Kako se nebi znalo ni da smo postojali, takva je SRBOČETNIĆKA POLITIKA.

 7. Za ovo jadno stanje u HR se možemo zahvaliti licemjerima lopinama kriminalcima u hdz. I ja sam branitelj. Ali da znate nisu vam Stazić i Mesić itd doveli tajkune. Zahvalimo se krimi mafijaškom privatizaciji hdz odmah od 1990. godine. U Saboru su hdz govnari smradovi imali veliku većinu i o svemu su odlučivali i donosili krimi zakone uz pomoć svojih lizoguza tadašnje stranke prava. Najviše su me kao branitelja razočarali oni u ex šatoru branitelji. Jer nikada ne prozivaju kriminalce Tajkune po imenu niti ih spominju. Kako to ako šatoraši tako vole hr kao što govore? Tada bi trebali prozivati svoje kompanjone velike pajdaše hdz kisele krimi njuške. Biskupi ista stvar, nikada ne prozivaju tajkune lopove ali po komunizmu odmah pjuju. Isto tako lažne katoličke udruge seru protit tita partije ali nikada protiv tajkuna lopova kriminala.. Jer bi tada morali prozvati hdz face svoje prijatelje. Ukratko Katolici i Pravoslavci su oličenje LAŽI, KRAĐE, PREVARE, KRIMINALA, LICEMJERJE, MRŽNJA, KORUPCIJA itd.. Živjeli Proestanti jer im je glavna parola POŠTENJE i RAD i tamo se biskupi pitaju isto kao Magare u staji pa i manje. I zato narod radi i uživa u životu.

 8. Dobili smo rat ali državu blagostanja nismo još vodimo bitke koje predugo traju bez lustracije nema pravde i istine kad se desi lustracija tad će se desiti i uspon Hrvatske gdje joj je mjesto i blagostanje za sve Hrvate.

 9. Pobjedili gospodo nismo imali smo jednu pravu priliku ,ali drug mesić je bio brzi od nasi generala. Jednostavno ih se rijesio stim potezom danas imamo sta imamo .Sloboda je tribala bit na svakom polju nasa vojska to nije dovela do kraja žao mi je pozzzz

  • Zahvali se Tuđmanu za kriminal hdz. I hrvate BiH je zajebo hdz u Daytonu. Mesić je odjebo hdz 1993. kada je bio 2. čovjek u vlasti u HR. Shvatio je da nas hdz vodi sa tajkunima u propast države. Ja sam branitelj ali nisam išao u šator sa šatorašima jer oni samo gledaju svoje penzije. A za narod ih zaboli kufer. Kada su šatoraši imemima prozvali tajkune? Nikada jer bi tada trebali šatoraši prozvati svoga nalogodavca LOPOVSKI KRIMINALNI hdz. Toliko o licemjerju šatoraša. A isti licemjeri su HR BISKUPI. Seru pjuju na komuniste ali o hdz kriminalu ni riječi isto tako su licemjerne razne katoličke udruge.. Katolici i Pravoslavci OLIČENJE KRAĐE KRIMINALA LICEMJERA OBMANE PREVARE.. Sve te države gdje crkva se pita narod siromašan. Užas fuj. Živjeli PROTESTANTI KAPA IM DO PODA. Glavna parola u protestanata RAD I POŠTENJE ! Svaka im čast !

  • Filip Tu ste upravu nasa vojska je trebala ostat u funkciji dok se nerasčisti kukolj . Sad je kasno imamo ovo sta imamo kako ce biti dalje neznam . Mi stariji nemamo volje , a mladi nasi jos manje imam djecu ?? sta im reci kad vide sami. Pozzzz

 10. Ovo bi komentirali iz argentine ako bi preživjeli pokolje. Mada nas komunisti na politički način čiste iz države. Velika većina onih koji imaju veze sa domovinskih ratom se iseljava a izdajnici i njihova klika su na pozicijama. Plenkovica je kukavičje jaje u hdzu. Hrvatska se nikad nije oslobodila od komunizma

 11. Ali koliko smo pobijedili?! Gdje je rezultat pobjede? Zašto se još borimo? Mislim da je ovaj rat još pogubniji iako ne teče krv,a hrvatska nacija polako i sigurno nestaje.Osjećam se isto kao i u Jugi!!!!!Razlika:bez moje obitelji.Pobijena od iste i još se osjećam posramljeno!!!!!!

 12. ODGOVOR SVIH ODGOVORA??? Da nismo dobili Domovinski rat danas nebi živili u ovakvom blagostanju u kojem nas smradovi i domaći izdajnici uvjeravaju i prisiljavaju da LAŽI I NE ISTINU prihvaćamo pod ISTINU!!! ABOLICIJA POD HITNO!!!

 13. Nebi nas pobili ali bi bilo ko i u jugi, sve bi nam pokrali vrijedno i stavili pod njihovu vlast, a istjerali nas. Sve protivnike kao i onda bi udba rijesavala, i velika vecina ”izdajica” bi bila u zatvoru na sudenju.

 14. Desilo bi se ono što nam je rekao onaj mali oficir u stajčevu, zapravo urlo je na nas a izmedu ostalog je rekao , citiram ” AKO VAS NE PRIZNAJU ICETE KUCI SVI U OVOJ KUTIJI ŠIBICA A AKO PRIZNAJU OPET NEMA KUĆI” tog malog kretena od oficira dok smo slusali svašta nam je prolazilo kroz glavu, Bogu hvala da smo normalni šta su nam sve radili.. No da se vratim na srpske planove pa oni su ostvarili dobar dio zacrtanog kad se tiče ratnog zlocina i otimanje teritoria, međunarodna zajednica je kurvanjski odigrala ulogu, no Hrvatska Policija i Vojska im je pomutila planove i oslobodila okupirani teritorij , tolike žrtve nemožemo vratiti ali zato krvnike privesti pravdi moramo jer povjest ce nam se ponoviti ako im ne sudimo.. I zato svim našim žrtvama neka je pokoj vječni i neka počivaju u miru Božjem..

 15. Da smo izgubili, neprijatelj, po svom planu genocida naroda Hrvata bi nas ubio, sto vise moze, to je plan velikosrbije. Dobili smo rat ali gubimo mir. Neprijatelj, velikosrbi, danas, uz pomoc izdajnika, jugosmradena, polako ali sigurno ubijaju narod Hrvata.

  I janje na klanje hodi, zatvoreno u skupe zidine svoih garaza.

 16. Ne slažem se sa prethodnim komentarima. Rat smo mogli izgubiti samo 91g. A koliko me pamćenje služi nas je onda bilo manje od 30 000. Četri milijuna se pravilo da rata nema.
  Hrvatske države nebi bilo a kako bi pobjednici postupili ovisilo bi o odluci Amerikanaca.
  Bili su sigurni u malo vremena vojno riješiti Sloveniju i Hrvatsku ali su se preračunali.
  Zato nas polako 20g putem politike i izdajnika okupiraju a
  4 000 000 to ne shvaća. Zato se pitam dali su žrtve bile uzalud!

  • Vice Frankovic nije tocno. Mogli smo izgubiti i ‘95 kad je krenula Oluja a tada bi bilo katastroficno po nase branitelje. Udba i prijeki sudovi bi rijesavali sve po kratkom postupku, svi protivnici bi bili u zatvorima, sudena za navece zlocine i izdaju itd itd. Pokrali bi nam sve vrijedno, Hrvate izbacili. Kako je bilo u jugi do tada, sad bi bilo jos gore.

  • Zrinka Mandić 95 je bilo samo pitanje do kuda će hrvatska vojska. Opet su odlučili Amerikanci i rekli stop. Bili smo pred Banja Lukom. Da se nastavilo granice bi bile potpuno drugačije.
   Jna nije postojala 95 a srbi su strepili od Nata. Samo 91 je bila na njihovoj strani ali oni nisu znali završiti.
   Sve su ratove izgubili ali zato politički znaju otimati. Prošao sam cijeli Domovinski rat kao Dragovoljac od 91 i završio u Oluji. Kao sudionik i zapovjednik na mnogim bojištima od Dubrovnika preko Maslenice do Oluje tvrdim odgovorno.
   95 srbija nije imala šanse osim poraza u ratu.

  • Nada Kohler ne tvrdim ja da oni nebi pravili pokolj. Moje je mišljenje samo da nisu mogli pobijediti.
   Pitanje na početku je ki bi da bi da su oni pobijedili. Veća je vjerojatnost da nas zauzmu i osvoje Marsijanci nego srbi.
   Oni NIKADA nisu pobjedili a niti neće!
   Strah od odmazde i osvete imao sam u 9i10 mhesecu 91 kada sam bio u Novskoj a supruga i mala djeca sami doma. Bilo je neizvjesno i samo tada sam imao taj strah. Ratnik otvrdne brzo i znao sam da moram preživjeti upravo radi njih.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dva × 2 =