PITANJA ZA JURIŠNIKE NA PANTOVČAK!…Sramotno je da se kampanja vodi na osobnoj razini i da se zaobilaze oni koji su stvarali hrvatsku državu…

Iako bi u prvom planu trebali biti njihovi programi ili bolje rečeno odgovori na pitanja: kad bi mogli, što bi učinili?...

foto-facebook
Podijeli

Sramotno je da se kampanja vodi na osobnoj razini i da se zaobilaze oni koji su stvarali hrvatsku državu…

Još prije nekoliko mjeseci u Hrvatskoj je počela trka za mandat predsjednika Republike. Nu, zanimljivo je da ni jedan predsjednički kandidat na nekom skupu ne može okupiti više od pedeset ili sto ljudi, pa čak ni to. Da nema konferencija za tisak njihovo bi predstavljanje bilo još jadnije. Iako bi u prvom planu trebali biti njihovi programi ili bolje rečeno odgovori na pitanja: kad bi mogli, što bi učinili?, oni i dalje vode „bitke“ jedan protiv drugoga. Često i na osobnoj razini. Tko koga više „popljuje“ taj dobije veći prostor u (kupljenim) medijima. Hrvatski branitelji i stradalnici i ovog su puta „zadnja rupa na svirali“. A baš ti ljudi, koji su stvarali državu i koji su većini  kandidata omogućili ugodne fotelje i bezbrižan život, itekako bi željeli uz ostalo dobiti odgovore među ostalim i na neka od ovih pitanja:

 1. Gdje ste bili i što ste radili u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata?
 2. Na koji ste način (pri)pomogli stvaranju hrvatske države?
 3. Jeste li prošli „diplomatsku školu“ Mate Granića?
 4. Jeste li ikada bili članovi Udbe ili Saveza komunista?
 5. Što ste učinili, odnosno što ćete učiniti za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskoga rata?
 6. Ako vas izaberu za predsjednika, jel bi pomilovali teško oboljelog vukovarskog ratnika Tomislava Merćepa?
 7. Zbog čega još uvijek službeno nemamo ratnih profitera, izdajica i dezertera? Naime, smatrate li da takvih ljudi nije bilo u Domovinskome ratu? Ili…?
 8. Što bi uradili sa četničkim „spomenikom“ ratnom zločincu Vukašinu Šoškoćaninu u Borovu selu?
 9. Je li bi se založili za tematsku sjednicu u Europskom parlamentu u Bruxellesu o hrvatskom Domovinskome ratu, iz razloga što ni oni u EU dovoljno ne poznaju muke i patnje kroz koje su prošli nevini Hrvati tijekom protekle agresije?
 10. Kako bi Srbiju, kao agresora na RH, prisilili da plati ratnu odštetu?
 11. Većina se ne slaže s mišljenjima i stavovima dr. Milorada Pupovca. Ako se i Vi ne slažete, kako bi ga „ušutkali“?
 12. Je li bi u škole uveli predmet „Hrvatski obrambeni Domovinski rat“?
 13. Na koji bi način pomogli hrvatskim braniteljima koje ni metak nije okrznuo, odnosno koji nisu imali „sreće“ biti ranjeni?
 14. Što bi Vas moglo natjerati da usred mandata podnesete ostavku?
 15. Je li bi se založili za Zakon o porijeklu imovine? Kako?
 16. A za lustraciju?

Hoće li netko od aktualnih kandidata za predsjednika RH imati hrabrosti  odgovoriti i na neka od tih pitanja, ili ćemo i dalje slušati kako je „vuk pojeo magare“?

M.P.

 


Podijeli