Podijeli

Pijani Ustaša – nastavak za automatsku pušku u obliku čašice za ispaljivanje ručne bombe..

Prosječan vojnik inače, ručnu bombu baca nekih 50-ak metara, ali kad se na pušku stavi metalna čašica koju su osmislili djelatnici Vukovarske Tehničke satnije, onda je domet bombe sasvim druga priča.

Naime, bomba ispaljena pomoću tromblonskog metka koji nema zrno, dolijeće na daljinu od 250 do 300 metara, a te bombe koje su iz opkoljenog Vukovara dolijetale na položaje četnika i JNA, agresori su prozvali ‘pijanim Ustašom’ .

Neprijatelj misli da si daleko, malo se opusti i onda u krilo dobije ručnu bombu…uspaničen zaključuje da si na 20-ak metara od njega, ne znajući da si zapravo mnogo dalje…i onda bježi…

Četnici su, ne znajući za izum, zahvaljujući bujnoj mašti po kojoj su nadaleko poznati, zaključili da samo drogirani, pijani Ustaše mogu toliko daleko dobaciti ručnu bombu…nitko normalan.

pijani ustaša
Pijani Ustaša-facebook

Pijani Ustaša, nakon što se 2011. dokazao u Libiji, danas ratuje na sirijskom ratištu i tako ga i zovu…napisao je Branimir Petričević na svom facebooku,

Izdvajam nekoliko zanimljivih komentara vezanih za ovaj hrvatski izum od kojeg su srbočetnici i JNA agresori umirali od straha!

Bomba koju su osmislili djelatnici Tehničke satnije u Borovu. To je uobičajena bomba M 75 koju odrasli muškarac može baciti možda 50-ak metara. Ali kad se na pušku stavi metalna čašica koju su osmislili djelatnici Tehničke satnije, u pušku umetne tromblonski metak koji nema zrno, u čašicu ručna bomba, izvuče se osigurač i ispali hitac, bomba leti 250-300 metara.Dečki iz Tehničke satnije sami su osmislili taj način izbacivanja bombe. Još postoji nacrt po kojemu su izrađivali taj mehanizam za pušku i bombu, donosi 24.sata.hr.

RUČNA BOMBA ‘PIJANI USTAŠA’

 • Ivo Stanić Sumbulov BRANIMIRE ja bih te ispravio :
  Najprije je napravljena CIJEV po uzoru na MINOBACAČ koja je imala FEDER i kriket. Čim se odkoći kriket, RUČNA BOMBA ? bude izbačena na 400 metara.
  Na toj CIJEVI je visio KOŽNI KAIŠ po kome se znalo na koju udaljenost se baca ručna bomba ?!
  Nakon pada VUKOVARA je donio u Dalmaciju jedan KOVAČ porijeklo od TRILJA!
  Lijep pozdrav iz Lokve-Rogoznice kod Omiša od IVICA STANIĆ nadimak SUMBULOV
  Zdenko Radan Bacač bombi se puno prije proizvodio i to u škveru ja sam ih radio iako nisam zna šta je to kao i mnogo drugi stvari,to bi se naručilo po par stotina komada po svim tvornicama za takozvana peta lica onda bi se sabirale naružbe i davalo u JNA,taj nastavak sam ja ima u policiji 8-9 misec 91g.igrom slučaja sam to vidio u sanduku od pušaka i onda sam se raspitiva i Penga mi je pomoga naći ostale djelove to jest leptirić koji se umeća ispod bombe Branimir Petrićević
 • Denis Jonjić-Artorivs Bravo .. hvala Srbima što su nas napali zbog toga i
  Bravo Hrvati što ste izmislili pravu stvar kad te netko zeza…..
  Da li je netko dobio novčanu nagradu za ovaj izum…
  Naravno da nije…

  M.M.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest − 17 =