Petrov : ‘Dobra priča ne može se ugasiti. Hrvatska se probudila – mi dolazimo’

Idemo polako i oprezno, no zasad zvuči kao da je situacija dobra za Most, pogotovo imajući na umu činjenicu da smo u startu bili otpisani...

Podijeli

Možda je nekima naš rezultat iznenađenje, meni nije jer se čestita borba uvijek vrati. Nisu nam davali neke šanse, ali se dobra i čestita priča ne može ugasiti, ne daju ljudi ni dragi Bog! Ovakva Hrvatska, koja se toliko napatila, zaslužuje bolje…

Posebno sam zahvalan mladim ljudima koji su danas ovdje i diljem zemlje jer su dali svoje srce. Hrvatska se probudila – mi dolazimo! – završnim riječima obratio se predsjednik strane Most nezavisnih lista Božo Petrov nakon objave završnih rezultata izbora za deseti saziv Sabora prema kojima su osvojili osam mandata. Nakon govora palile su se baklje i nastavilo slavlje uz pjesmu, ples, gromoglasan pljesak u zagrebačkom restoranu RougeMarin.

Pokazali smo potencijal Prema prvim rezultatima izlaznih anketa u 19 sati dobili su osam mandata. I bili zadovoljni time, a sreća je eksplodirala kad su dosegnuli i deveti. Raspoloženje je malo „splasnulo“ prvim nepotpunim brojkama Državnoga izbornog povjerenstva oko 21 sat prema kojima su osvojili svega četiri mandata, a zatim se podigli na šest. Na prošlim su izborima, podsjetimo, na iznenađenje svih osvojili čak 19 mandata. No, bez obzira na sve, u Mostovu stožeru slavilo se od samog starta, a naglašavali su kako i zbog osvojenih mjesta u saborskim stolcima imaju razloga za to.

Iako su analitičari od samih početaka borbe u političkoj areni najavljivali kako će ovo biti neizvjesni izbori, zapravo među najneizvjesnijima, u sinoćnjem se sjedištu stranke strepnja i nervoza nisu osjetile jer se ekipa pobrinula kako priliči proslaviti završetak izborne utrke. I kad je, s DIP-ovim brojkama, “isplivala” zabrinutost, Mostovci su ipak ostali optimistični.

– Idemo polako i oprezno, no zasad zvuči kao da je situacija dobra za Most, pogotovo imajući na umu činjenicu da smo u startu bili otpisani. Ono što je najbitnije jest zahvaliti svim biračima i volonterima koji su nam pomogli, bez kojih ovo ne bi bilo moguće – rekla je filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić koja je, podsjetimo, bila nositeljica liste u 1. izbornoj jedinici. A u stožer je stigla među prvima, u pratnji svojega supruga Nine Raspudića, ruku pod ruku, a u slavljeničkom su duhu publiku “počastili” i poljupcem.

– Pokazali smo tko smo i što možemo te kakav potencijal imamo – kratko je komentirao Nino Raspudić u iščekivanju, gledajući rezultate, te dodajući kako su ostvarili izvrstan uspjeh.

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here