Petar Ćurić (HDZ): “Gradonačelniče Miletiću, zašto odbijate suradnju s državom na ključnim razvojnim projektima za Pulu?”…

GRADSKI VIJEĆNIK IZNENADIO BORISA MILETIĆA...

Podijeli

Petar Ćurić (HDZ): “Gradonačelniče Miletiću, zašto odbijate suradnju s državom na ključnim razvojnim projektima za Pulu?”

Na prošlotjednoj 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, jedan od najpopularnijih pulskih gradskih vijećnika Petar Ćurić (HDZ) iznenadio je gradonačelnika Borisa Miletića s dva za njega vrlo nezgodna pitanja:

Zašto nije sudjelovao niti na jednom sastanku radne skupine, niti je prihvatio poziv ministra državne uprave Marija Banožića na razgovor o ključnim razvojnim projektima za Pulu (Hidrobaza, Saccorgiana, Muzil)?

 Te, kriju li se zaista iza svega tek osobni interesi da se koncesije na pulske beach barove daju politički podobnima, s vezama u IDS-u – a navodno je uvijek riječ o jednim te istim ljudima, samo pod različitim nazivima tvrtki…

 No, krenimo redom.

Sredinom mjeseca, u lokalnom listu Glasu Istre objavljen je intervju s gospodinom Mariom Banožićem, ministrom državne imovine u Vladi Republike Hrvatske.

Na pitanje kako ocjenjuje suradnju s Gradom Pulom, ministar je odgovorio: Blago rečeno, nikako. I ne znam zašto se kategorički odbija svaka suradnja.

 Nadalje, minister u intervjuu pita i zašto se gradonačelnik ne odazove barem jednom sastanku radne skupine, ili bar jasno ne kaže je li za te projekte ili nije.. Ministar Banožić je kazao i da je Boris Miletić nametnuo u javnosti tezu da je država kriva što projekti stoje – ali to čini samo kako bi prikrio nerad, nezainteresiranost i apsolutnu nesuradnju Grada Pule s ministarstvom na projektima Hidrobaze, Saccorgiane i Muzila!

 I ono najvažnije, ministar je u intervjuu istaknuo da moguće postoje i dublji razlozi zbog kojih Grad Pula koči ovu investiciju vrijednu 30 milijuna eura, a to je priča oko koncesija na pulske beach barove…

Što je sve gradonačelnik Pule Boris Miletić Ćuriću odgovorio, te kompletan sadržaj duela Ćurić-Miletić možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=nQ_VnUmR3Qo

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here