Podijeli

Kao i predsjednica, ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić izjavila je u ponedjeljak u Bruxellesu da su prosvjedi proteklog vikenda u Beogradu unutarnja stvar Srbije te da je “demokratska stabilnost u zemljama jugoistočne Europe važna i za Hrvatsku i za europsku sigurnost”…

-Ivana Petrović o prosvjedima u Srbiji: Ponajviše me zanima stav Hrvatske kojeg ne vidim ni u tragovima…

“Ne mogu komentirati ono što se jučer dogodilo u Beogradu. Mislim da je to unutarnja stvar Srbije, ali generalno ono što mogu reći jest da je demokratska stabilnost u svim državama jugoistočne Europe iznimno važna i za Hrvatsku i za europsku sigurnost”, izjavila je ministrica Pejčinović Burić, koja u Bruxellesu sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a.

Dvodnevni prosvjedi u Beogradu, koji su počeli  subotu uobičajenim mimohodom “1 od 5 milijuna” da bi zatim došlo do ulaska u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS), nastavljeni su u nedjelju opsadom Predsjedništva i sukobima demonstranata s policijom i završeni iste večeri ultimatumom vlastima da do ponedjeljka u 15 sati oslobodi prosvjednike uhićene zbog ulaska u RTS.

-Ivana Petrović o prosvjedima u Srbiji: Ponajviše me zanima stav Hrvatske kojeg ne vidim ni u tragovima…

Na pitanje kako Srbija napreduje na putu prema EU-u i rješava li Hrvatska bilateralna pitanja u okviru poglavlja 23, Pejčinović Burić je ustvrdila da Hrvatska podržava put svih zemalja u okruženju prema EU-u, ali uz ispunjavanje svih uvjeta koji vrijede za sve.

“Kada se bude radilo izvješće za Srbiju vidjet će se koliko je napredovala na putu prema EU-u. Mi svakako podržavamo europski put svih zemalja u okruženju, ali za sve zemlje vrijede ista pravila i sve moraju ispunjavati mjerila koja su postavljena. Srbija dobro zna da bez ispunjavanja tih uvjeta teško može dalje u tom procesu”, tvrdi ministrica Pejčinović Burić.H

G.S.

 


Podijeli

5 KOMENTARI

  1. Pa mogla bi izrazit zabrinutost kao MVP-RH a kako ces kad si i tamo zasrala do mile volje pa pobjegla kod nas da nam prosipas pamet PUPOVCA PITAM UVJEK GDJE JE DR SRETER A TEBE UVJEK PITAM posto si moje godiste odakle ti 8 miliona EURA ustedjevini i sav onaj pokretni i nepokretni kapital???? jos nikad nisam dobijo odgovor ni od tebe a ni od njega zanimljivo a ja cu i dalje pitati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devet + 12 =