Podijeli

Pedesetak umjetnika okupilo se na Likovnoj koloniji Sveti Martin koju tradicionalno svake godine u ovo vrijeme upriličuju Udruga za kulturu i književnost Humšćak i općina Breznički Hum.

Predvođeni najiskusnijima po godinama života i umjetničkog rada Vladimirom Zopfom, Nedeljkom Tintorom, Dobrom Vein i Katicom Trumbetaš umjetnici iz sjeverozapadne i središnje Hrvatske i Slovenije na 9. su međunarodnoj Likovnoj koloniji u Šćepanju uglavnom slikali akvarele i ulja na platnu pretežito pejzaže, cvjetnu tematiku i mrtvu prirodu, a akademski slikar Nedeljko Tintor kredom i ugljenom je portretirao domaćine.

Obol tradiciji likovnog stvaralaštva ove najposjećenije likovne kolonije u Varaždinskoj županiji dali su i županijski čelnici. Tako je posebna savjetnica varaždinskog župana Natalija Martinčević u društvu općinskog načelnika Zorana Hegedića obišla umjetničke lokalitete u blizini crkve Svete Helene osobno se uvjerivši u šarolikost kolorita i umjetničke ideje, dok je župan Radimir Čačić bio gost načelnika i brezničkohumske općine tijekom kasnijeg poslijepodneva.

Okrijepu umjetnicima pružili su članovi DVD-a Šćepanje u čijem je ambijentu priređen domjenak uz podjelu zahvalnica svim sudionicima ovogodišnje Likovne kolonije Sveti Martin, a nastala djela sada su vlasništvo općinskoga fundusa te će biti ponuđena na prodaju prilikom humanitarne aukcije slika krajem godine.

   

G.S.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedanaest − jedan =