Pavković: Zbog čega nitko od srba nije odgovarao zbog otuđenog blaga Hrvatima?…Je li to ta „kulturna suradnja“?

Srbi, na čelu sa Srpskim narodnim vijećem, čitavo vrijeme pričaju da nije bilo agresije na Republiku Hrvatsku!? Pa, ako nije bilo, tko je otuđio sve to blago?...

ilustracija
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek sastala se sa srbijanskim ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem koji je u  Zagrebu na poziv Pupovčeva Srpskog narodnog vijeća (sic!)  sudjelovao na  Svetosavskoj akademiji…

Mediji izvještavaju da se  razgovaralo o kulturnoj suradnji, ali i o povratu kulturnih dobara u Hrvatsku. Nigdje naravno ne piše da je riječ o ukradenim kulturnim i inim predmetima od strane  Srba u svetom hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Hrvati su „sretni“ što su, kako je rekla hrvatska ministrica, nakon dugogodišnjih procesa  povratka umjetnina iz Srbije oko ovog pitanja pri samom kraju.

Iz  Srbije je u Hrvatsku od 2001. do 2018. vraćeno 26.885 pokretnih kulturnih dobara u muzeje, crkve, manastire i arhive.

Nu, koliko je još otuđenih predmeta kod bivših agresora nije poznato, ali se zna da dosad nisu vratili kulturno blago iz manastira Krka i Šibenika.

Nakon ovog  kulturnog i kriminalnog zlodjela, skandala nad skandalima, kako je moguće da se tek  tako prelazi preko toga? Kao prvo, nas zanima, jesu li predmeti vraćeni cijeli ili oštećeni,  tko ih je ukrao i zašto, i je li netko odgovarao ili će odgovarati zbog ovog lopovluka?

Srbi, na čelu sa Srpskim narodnim vijećem, čitavo vrijeme pričaju da nije bilo agresije na Republiku Hrvatsku!? Pa, ako nije bilo, tko je otuđio sve to blago?

I zašto bi mi sad morali i trebali biti sretni što nam je nakon toliko godina tek jedan dio vraćen bez ikakvih obeštećenja i  sankcija?

Drugo, što znači „nastavak dobre kulturne suradnje“? I to još na poticaj Pupovčeva Srpskog narodnog vijeća? Nema tome dugo, Pupovac nam je u Zagreb doveo srbijanskog književnika, političara i zločinca Vuka Draškovića, koji je promovirao jednu svoju sramnu knjigu.

-JE LI I DOVOĐENJE ZLOTVORA VUKA DRAŠKOVIĆA U ZAGREB “OD STRATEŠKOG INTERESA” ZA HRVATSKU!?…

Je li to ta „kulturna suradnja“?

Još nismo čuli ni čitali da je neki poznati i priznati hrvatskih književnika održao neku svoju promociju povijesnog djela usred Beograda!

Kako, zašto? A tako „dobro“ surađujemo.

Zbog čega Srbima, kao agresorima, sve opraštamo, a oni nas kontinuirano pljuju i blate, od NDH, Jasenovca do Domovinskoga rata?

Dakle, ne možemo ići dalje, dok se ne ustvrdi tko je opljačkao kulturno blago Hrvatske, i kada će zbog toga odgovarati?

Mladen Pavković


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

4 KOMENTARI

 1. Lado i kud iz BG nastupali u Lisinskom u zahedničkom programu! Pjevaju plešu ko da ništa nije bilo a na HTV četiri puta ponavljali srbende i ove naše mulce velikosrbe! Sve to narod plaća! Zar mislite da mi imamo Hrvatsku vlast!? Dajte prst na čelo!

  • Željko bolje cevku na sljepočnicu od prsta da stavu …..,krnjevali niti nisu zaslužili Državu jer su nesposobni imbećili, kukav.ce ,rođene sluge, žali bože cvita mladosti i zdravlja šta se izgubilo za pi.ketine.
   Pridali su Državu u miru neprijatelju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 − pet =