Pavković: Više prostora na HRT-u posvećuju „ovcama i kozama“ nego svim hrvatskim generalima…

Zar je to televizija koju financiraju hrvatski građani i za koju su se borili hrvatski branitelji i stradalnici?...

predsjtavljanje knjige
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Evo, kako izvještava Hrvatska radiotelevizija(HRT). Naime, krajem ovog tjedna u dvorani Hrvatskog slova u Zagrebu održano je predstavljanje knjige general bojnika Krešimira Kašpara i Marinka Krešića „Hrvatski generali i admirali 1991.-1999.“.Uz njih knjigu su predstavili i nadahnuto govorili o stvaranju Hrvatske vojske i Domovinskome ratu: general zbora u mirovini Josip Lucić te general bojnici u mirovini Ljubo Ćesić Rojs i Ivan Tolj…

Ne treba ni reći da je dvorana bila premala, tj. da je bilo nazočno blizu 200 ljudi i da je jedan nemali broj nažalost ostao pred vratima.

Organizator tribine bila je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i Hrvatsko slovo.

Za divno čudo stigla je i ekipa HRT-a.

Prilog o ovom važnom događaju emitiran je istu večer, (30.1.2020) u Dnevniku 3. „Spiker“ je rekao da je „održao predstavljanje knjige o hrvatskim generalima“ i nakon toga objavljena je vrlo kratka izjava generala Krešića, popraćena sa slikom dvorane u kojoj su sjedila četiri-pet posjetitelja (sic!), dok „nije snimljen“ ni jedan (!) drugi sudionik, odnosno nazočni hrvatski general, a nisu spomenuli ni njihova imena, kao „pa to uopće nije važno“!

S druge pak strane, ta ista tv kuća gotovo u „svakoj“ emisiji, pa čak i u nekim informativnim, mjesecima najavljuju neke koncerte srbijanskih pjevača u Zagrebu, a sa svakim većim prilogom poprate sve „važne“ kulturne i ine događaje srpskih Novosti,Documente itd. i tako redom.

Gostovanje hrvatskih generala na jednoj tribini usred Zagreba za njih nije baš ništa u odnosu na razne Štrljiće, Šerbedžije, LepeBrene, zatim Miroslava Ilića, (koji čak gostuje i u glazbenim emisijama „Lijepom našom“), Vuka Draškovića i nekih drugih srpskih i kulturnih „pomozbog junaka“.

Među brojnom publikom nažalost nije bilo ni učenika osnovnih i drugih škola, jer to nije u njihovu programu, a ako su i željeli doći „propisano“ je da svaki roditelj mora ispuniti poseban obrazac – ako želi da organizirano njegovo dijete bude dio ovakvih manifestacija.

Zanima nas tko je toj nekakvoj notornoj reporterki, koja je pratila ovo događanje, (a bolje da i nije), možebitno zabranio da njezino izvješće ne smije biti bolje (samo lošije) nego ono čak i  s „placa“? Gdje se izgubila objektivnost, istina, tko to ne dozvoljava u HRT-u da se čuju imena hrvatskih generala i priče o Domovinskome ratu?

Zar je to televizija koju financiraju hrvatski građani i za koju su se borili hrvatski branitelji i stradalnici?

Sramno da sramnije ne može biti.

Nu, i neka druga događanja ili obljetnice vezane uz hrvatski obrambeni Domovinski rat (kao nedavno obljetnica srpskog miniranja brane Peruča) dobiju manje prostora nego „ovce i koze“!

Zašto, gospodo i drugovi s HRT-a, odnosno jel to hrvatska televizija ili “ogranak“  tv Beograda, Čačka ili Kragujevca?

Mladen Pavković,

 predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =