Podijeli

Evo, kako izvještava Hrvatska radiotelevizija(HRT). Naime, krajem ovog tjedna u dvorani Hrvatskog slova u Zagrebu održano je predstavljanje knjige general bojnika Krešimira Kašpara i Marinka Krešića „Hrvatski generali i admirali 1991.-1999.“.Uz njih knjigu su predstavili i nadahnuto govorili o stvaranju Hrvatske vojske i Domovinskome ratu: general zbora u mirovini Josip Lucić te general bojnici u mirovini Ljubo Ćesić Rojs i Ivan Tolj…

Ne treba ni reći da je dvorana bila premala, tj. da je bilo nazočno blizu 200 ljudi i da je jedan nemali broj nažalost ostao pred vratima.

Organizator tribine bila je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i Hrvatsko slovo.

Za divno čudo stigla je i ekipa HRT-a.

Prilog o ovom važnom događaju emitiran je istu večer, (30.1.2020) u Dnevniku 3. „Spiker“ je rekao da je „održao predstavljanje knjige o hrvatskim generalima“ i nakon toga objavljena je vrlo kratka izjava generala Krešića, popraćena sa slikom dvorane u kojoj su sjedila četiri-pet posjetitelja (sic!), dok „nije snimljen“ ni jedan (!) drugi sudionik, odnosno nazočni hrvatski general, a nisu spomenuli ni njihova imena, kao „pa to uopće nije važno“!

S druge pak strane, ta ista tv kuća gotovo u „svakoj“ emisiji, pa čak i u nekim informativnim, mjesecima najavljuju neke koncerte srbijanskih pjevača u Zagrebu, a sa svakim većim prilogom poprate sve „važne“ kulturne i ine događaje srpskih Novosti,Documente itd. i tako redom.

Gostovanje hrvatskih generala na jednoj tribini usred Zagreba za njih nije baš ništa u odnosu na razne Štrljiće, Šerbedžije, LepeBrene, zatim Miroslava Ilića, (koji čak gostuje i u glazbenim emisijama „Lijepom našom“), Vuka Draškovića i nekih drugih srpskih i kulturnih „pomozbog junaka“.

Među brojnom publikom nažalost nije bilo ni učenika osnovnih i drugih škola, jer to nije u njihovu programu, a ako su i željeli doći „propisano“ je da svaki roditelj mora ispuniti poseban obrazac – ako želi da organizirano njegovo dijete bude dio ovakvih manifestacija.

Zanima nas tko je toj nekakvoj notornoj reporterki, koja je pratila ovo događanje, (a bolje da i nije), možebitno zabranio da njezino izvješće ne smije biti bolje (samo lošije) nego ono čak i  s „placa“? Gdje se izgubila objektivnost, istina, tko to ne dozvoljava u HRT-u da se čuju imena hrvatskih generala i priče o Domovinskome ratu?

Zar je to televizija koju financiraju hrvatski građani i za koju su se borili hrvatski branitelji i stradalnici?

Sramno da sramnije ne može biti.

Nu, i neka druga događanja ili obljetnice vezane uz hrvatski obrambeni Domovinski rat (kao nedavno obljetnica srpskog miniranja brane Peruča) dobiju manje prostora nego „ovce i koze“!

Zašto, gospodo i drugovi s HRT-a, odnosno jel to hrvatska televizija ili “ogranak“  tv Beograda, Čačka ili Kragujevca?

Mladen Pavković,

 predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan × 1 =