Pavković: Trg dr. Franje Tuđmana nije dostojan njegova imena…u znak protesta supruga prvog hrvatskog predsjednika gđa. Ankica Tuđman nikada nije nije tamo ni bila….

Supruga prvog hrvatskog predsjednika gospođa Ankica Tuđman, zajedno s ostalim članovima obitelji, bila je protiv toga trga i u znak protesta nikada nije tamo ni bila...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je nema tome dugo u Zagrebu, na raskrižju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice, svečano otkriven spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, vojskovođi i pobjedniku hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata dr. Franji Tuđmanu, (rad ak. kipara Kuzme Kovačića), postavlja se pitanje: što će biti sa zagrebačkim Trgom dr. Franje Tuđmana, tim prije jer je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić svojedobno obećavao da će taj spomenik biti otkriven baš na toj lokaciji.https://www.vecernji.hr/zagreb/za-10-milijuna-kuna-uredit-ce-se-trg-i-postaviti-najveci-kip-franje-tudmana-1013671

Naime, Trg dr. Franje Tuđmana već je odavno nedostojan njegova imena, jer tamo osim šetača pasa i zalutalih prolaznika nema ništa. Čak su devastirane i table s imenom trga.

Klupa za sjedenje gotovo i nema.

Supruga prvog hrvatskog predsjednika gospođa Ankica Tuđman, zajedno s ostalim članovima obitelji, bila je protiv toga trga i u znak protesta nikada nije tamo ni bila.

A što se tiče spomenika, predlagala je da se on postavi ispred muzeja Mimara na Rooseveltovom trgu, ali, koliko nam je poznato, Bandića nažalost uopće nije zanimalo mišljenje obitelji Tuđman, pa sad imamo to što imamo.

Svojedobno je Jutarnji list (5.5.2013.) ekskluzivno objavio: „Prvi otkrivamo kako će izgledati novi Trg dr. Franje Tuđmana“. Tada su među ostalim napisali da će „prema genijalnom projektu arhitekta Nenada Fabijanića krajem ljeta 2013. početi radovi na njegovu uređenju“ te da će taj projekt koštati ni manje ni više nego 550 milijuna eura!

Mjeseci i godine su prošli, a od radova ni traga ni glasa.

Tu sramotu od trga, koji je jedan od većih u Gradu Zagrebu, pod hitno treba nazvati nekim drugim imenom, recimo „Trg Milana Bandića“, koji je i najzaslužniji što trg nije i prema svemu sudeći nikada ne će imati svrhu koju je zaslužio.

-Za 10 milijuna kuna uredit će se trg i postaviti najveći kip Franje Tuđmana…

Mediji pišu da iako je trg namijenjen psima, nedostaju i kante za odlaganje psećeg izmeta i da se štedi čak i na javnoj rasvjeti (staze i puteljci po sredini trga potpuno su neosvijetljeni).

Na ovom trgu, koji je trebao biti jedan od najljepših ne samo u glavnom gradu, već i u Hrvatskoj,  po noći se skupljaju narkomani i alkoholičari.

Jadno da jadnije ne može biti.

Mladen Pavković


Vezane vijesti;

-Za 10 milijuna kuna uredit će se trg i postaviti najveći kip Franje Tuđmana…


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedan × dva =