Podijeli

Ministar obrane Republike Srbije Aleksandar Vulin kaže da je pitao hrvatskog generala, Junaka hrvatskog  obrambenog Domovinskog rata, Ante Gotovinu – je li ustaša?, a  da mu ovaj ni nakon tri godine nije ništa odgovorio.

Kao prvo, tko je Vulin, inače veliki prijatelj i suradnika predsjednika Srbije Vučića, da mu jedan Gotovina polaže račune? Bolje bi bilo da nam taj provokator javno odgovori na pitanja: što je radio u vrijeme srbijanske agresije na Hrvatsku i  je li on četnik?

Početkom 1990. učlanio se u Savez komunista- Pokret za Jugoslaviju i bezrezervno podržavao balkanskog krvnika Sloboda Miloševića, o kojem i danas govori sve najbolje. Vojni rok, kako je izjavio, nije služio iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog slabog vida!

Čovjek je (četnik) koji uvijek sve najbolje misli o svojim šefovima. Stoga, nemojmo se zavaravati da ono što Vulin izjavljuje nije u dogovoru s Vučićem!

Srbijanski ministar obrane je također izjavio da „ustaše i ustaštvo nikada nisu izašli iz politike i javnog života Hrvatske“ i da će predsjednika Srbije tijekom njegova posjeta Zagrebu „dočekati ustaše na trgovima i pokušati doći do njega, kao što su došli i pokušali ga ubiti u Srebrenici!“

Može li takvu glupost, javno, pred dolazak predsjednika Srbije u Hrvatsku, izjaviti normalan političar? Stječe se dojam da osim što „slabo čuje“, ima i  drugih zdravstvenih  problema, pa ne bi bilo loše da posjeti i psihijatra!

Vulin je otkrio i o čemu Vučić želi razgovarati u Hrvatskoj? U prvom redu o isplati mirovina protjeranim Srbima (sic), rješavanju pitanja njihova radnog staža, ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima u kojem se Srbija proglašava agresorom te o zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi!

Ako su to već dogovorene teme (u što je teško povjerovati) bolje da se i ovaj susret otkaže, jer će samo još više napraviti ponor između ove dvije države!

A  Vučića u Zagrebu sigurno ne će kao u Srbiji dočekati djeca s crvenim maramama oko vrata, već ogorčeni hrvatski branitelji, obitelji poginulih u Domovinskome ratu, invalidi i svi oni koji su bili prvi kad je trebalo u borbi sa srbijanskim agresorom!

Dakle, ne će tu biti nikakvih  ustaša, jer ih u Hrvatskoj niti nema!

Srbi, inače, za sve Hrvate govore da su „ustaše“, a tako su nas zvali i u vrijeme Domovinskoga rata.

A o raznim vulinima, dačićima i sličnim najbolje je rekao „guru srpske nacije“ Dobrica Ćosić:

 • „Mi Srbi lažemo da bi varali sami sebe, da tešimo druge, mi lažemo za oprost, mi lažemo da bi se borili protiv straha, lažemo da ohrabrujemo druge, lažemo da bi skrivali svoj i nečiji drugi jad. Laganje je oblik našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Mi lažemo na kreativan, maštovit i dosetljiv način.“

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli

44 KOMENTARI

 1. Da li je lažov onaj koji izgovori laž ? Narano da jeste. Previše se koristi ovaj citat i vidim da je neophodno da se kaže istina.

  http://www.skripta.info/wp-content/uploads/2017/08/Dobrica-Cosic-Deobe-1.pdf

  Radi se o delu dnevničkog zapisa jednog lika iz romana, koji inače ocrnjuje četnike. Dobrica je bio režimski čovek 1961. Strana 102.

  Šta god da je Ćosić napisao, potrebno je znati kontekst, odnosno pročitati čitavu knjigu od početka do kraja i sasvim je shvatiti, pa onda tumačiti. To nije rekao Dobrica Ćosić, nego jedan od likova koje je on u romanu stvorio. Pripovedač i pisac nisu ista osoba, to je osnova bilo kakvog tumačenja književnosti, ali oni koji književnost zloupotrebaljavaju, time se ne zamaraju. Lakše je jedan ozbiljan roman tretirati kao da je tekst iz nekog tabloida.

  Zaključite sad ko laže….

 2. Gotovina je branio svoju zemlju. Sve gnjide koje dolazu u tudju zemlju paliti i ubijati, treba ih isterati za sva vremena. Vec mi se stvaraju rane u usima sto srpska vlada stalno prdi o ustastvu. Sta je Ovcara bila? Vrtic? Nijedan zahod ili koliba nije srusena u Srbiji za vrijeme rata, u Hrvatskoj su gradovi sruseni. Vi ste , gnjide, gradili koncentracione logore, sta ste tamo radili? Zato zavezite vise o ustastvu! i prestanite paliti nasu obalu u turistickoj sezoni kako bi ste isterali strane turiste.

 3. Koji šupak je ovaj Vulin. Naravno da mu Gotovina nije odgovorio. Što jedan general pobjedničke vojske ima odgovarati gubitničkom, kukavičkom, četničkom isprdku. Veselim se danu kada će ovaj ratni zločinac Vulin dobiti priliku Albancima objasniti svoje zločinačke postupke na Kosovu.

 4. Polozija vam je general gotovina racune 95g u oluji samo niste imali muda pa sacekat da procitate nego ste upalili traktore i pravac u sumadiju.Ajde vise dopizdili ste s vasim izjavama i vasim oetokolonaskim novinarcicima svaki dan.Oopusili ste i gotovo odjebite za sva vrimena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =