OGORČENI BRANITELJI: Stankoviću nije mjesto u HRT-u, jer provodi „četničku“ politiku

Zar baš u te dane jedan Stanković mora i treba dokazivati neistinu i laž? Osim toga, Stanković je autor brojnih sličnih emisija, u kojima nije bio korektan prema gostima, što je Hrvate znao nazivati „talogom i huškačima“, što je privatizirao HRT-ove termine za iznošenje svojih frustracija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, zatražila je od Hrvatske radiotelevizije (HRT) da se novinaru i uredniku Aleksandru Stankoviću (r. 1970., Subotica, SR Srbija) onemogući daljnje vođenje tv- emisije „Nedjeljom u dva“.

Emisija koju on vodi na programu je od 8. listopada 2000. godine, a prvi gost mu je bio tadašnji predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader.

Ove nedjelje u njegovoj emisiji gostovao je častan i cijenjeni vukovarski hrvatski branitelj Predrag Mišić. Bila je to emisija koja je prelila čašu, u kojoj se Stanković pjenio i dokazivao da je u Hrvatskoj bio građanski rat, čime je povrijedio ne samo osjećaj gosta, nego i svih hrvatskih branitelja i onih koji su stvarali slobodnu samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Koliko je to bilo namjerno smišljeno i podlo govori i podatak da je emisija prikazana u Dane sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Zar baš u te dane jedan Stanković mora i treba dokazivati neistinu i laž? Osim toga, Stanković je autor brojnih sličnih emisija, u kojima nije bio korektan prema gostima, što je Hrvate znao nazivati „talogom i huškačima“, što je privatizirao HRT-ove termine za iznošenje svojih frustracija, što se u njegovim vođenjima osjeća da mrzi hrvatske nacionalne, kulturne i vjerske identitete te što se tom cirkusu uz nedjeljni ručak ne nazire kraj.

Na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) relativno se često mijenjaju urednici i voditelji, ali ne i takvi kakav je Stanković. Po čemu i zašto je baš on zaslužio da tolike godine „ismijava“ hrvatske gledatelje?

Možda nije umjesno, ali vrijedi pitati: Stankoviću, gdje si bio 1991.? To će ga vjerojatno pitati i njegova djeca, tim prije što se neprestano hvali i svojim borilačkim, odnosno sportskim aktivnostima.

Ovaj urednik i voditelj baš po ničemu nije zaslužio da se godinama „ne skida“ s malog ekrana, tim prije što se već svojom nekorektnošću i neprofesionalnošću zamjerio većini gledatelja HRT-a. Čudno je i to da su svi zamjenjivi, jedino ON nije! Zašto?

  Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •