Podijeli

Sramota. Dragan Vasiljković, (62), poznatiji kao kapetan Dragan, itekako može biti zadovoljan presudom Županijskog suda u Splitu. Nepravomoćno je osuđen na samo 15 godina zatvora, a proglašen je krivim za dvije točke optužnice: zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na Policijsku postaju u Glini! S obzirom da je u australskom i splitskom pritvoru već „odsjedio“ 12 godina, postoji mogućnost da će se vrlo brzo vratiti u Beograd, gdje će ga dočekati kao „narodnog heroja“. Eto, to je nama „naša borba dala“!
Ovaj ratni zločinac tijekom obraćanja sudu je izjavio da je ponosan na svoj ratni put i na Kninđe od kojih „nitko nije optužen za nikakav zločin“. Javnost je u sudnici nasmijao izjavom da Hrvati u Australiji uz fotografiju Ante Gotovine drže i njegov portret.
Kapetan Dragan, koji ima i australsko državljanstvo, uhićen je prije 11godina u Australiji gdje je živio pod lažnim imenom i bio trener golfa. U srpnju 2005. izručen je Hrvatskoj.

U cijelom tom cirkusu oko jednog srpskog zlotvora, zanimljivo je da su od aktera u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu opet bolji prošli agresori nego žrtve. Naime, dovoljno je spomenuti presudu Veljku Mariću, Vladimiru Milankoviću, generalu Glavašu, Mihajlu Hrastovu, Norcu, Kordiću, braniteljima iz Lore i brojnim drugim Hrvatima, sudionicima rata koji su tri puta gore prošli nego razni Vasiljkovići. Tako je samo primjera radi jedan nevini hrvatski branitelja Veljko Marić osuđen u Beogradu na nevjerojatnih 12 godina zatvora, a Milanković po zapovjednoj odgovornosti na deset! A Kapetan Dragan na 15!

Koliko je dosad samo hrvatskim branitelja optuženo ili osuđeno? Navodno su ih „puni“ zatvori!

Aktualni gradonačelnik Grada Knina još je do jučer tvrdio da u tome kraju nije bilo četnika zadnjih 70 godina! Čemu, zašto?

Podsjetimo se javne objave gradonačelnika Knina Jelića: Nije li „slučajno ili namjerno” napisan tekst na Jelićevom Facebook profilu u kojem Marko Jelić, kandidat za gradonačelnika,Grada Knina- simbola Domovinskog rata, Grada heroja, i Grada u kojemu se slavi Hrvatska pobjeda nad srbo-četničkim agresorom, besramno u svojoj objavi zaključuje: (citiramo) – I ne nismo ni četnici, ni partizani, ni ustaše – MI SMO LJUDI, a ovih spomenutih nema već 70-tak-godina i tako će ostati. (završen citat)

Snimke krvnika Dragana: Pred ‘knindžama’ je glumio junačinu

Vjerujemo da će se sada javiti i razni „mirotvorci“ ala Pusić, Teršelič, Stazić, novinari četničkih Novosti na čelu s Pupovcem, Matula, Josipović, Mesić i njima slični i „popljuvati“ ovu presudu, nakon koje oni, ali i Vasiljković mogu „slaviti“, jer je još jednom „dokazano“ da se – zločin isplati! (Vasiljković je u australskom pritvoru imao tretman kao u hotelu!)

I onda se neki čudom čude da je dosad oko tri tisuće hrvatskih branitelja izvršilo suicid, a da ih se najmanje još tri puta toliko pokušalo ubiti!

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.,(UHBDR91.)


Podijeli

24 KOMENTARI

  1. Koji vam je K….. sutstvo je sotonsko jugoslavensko,znaći da narod mora ustat ponovo i pod hitno napravit Lustraciju. I znaj te svi koji ćitate ovo treba nam jedinstvo,a ne da nas rastacu

  2. e njegovi poklali moje, u predgradju Benkovca,do danas niko nije odgovarao za pokolj kao i on jer poklani bez svjedoka e to je nase pravosudje , eeee zasto mnogi nasi zivote dali . SRAMI SE NASE PRAVOSUDJE!!

  3. Da su mu sudili Titini ne bi bilo ni D od Draganceta , a kod nas liso prolazi ! Da je bilo dat ovu drzavu u ruke onima koji su je stvarali ne bi ni bila ovoliko pokradena , a ne bi ni ovaka presuda bila ovaka kakva je . Svaka bi se suza nasi majki naplatila , a ne bi ni oni setali po Hrvatskoj di in padne na pamet !

Comments are closed.