Podijeli

Sjećate li se sramnog uhićenja general pukovnika  i Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata Ante Gotovine? Dogodilo se to 7. prosinca 2005. na kanarskom otoku Tenerife. Uhitili su ga, nevinog, nakon četiri godine bježanja pred (ne)pravdom u hotelskom restoranu u mjestu Playa de las Americas pod optužbom za teški ratni zločin.

Još se danas ne zna tko je uzeo nagradu za njegovu izdaju od pet milijuna američkih dolara te kome je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske uručilo ček na 300.000 kuna, na koliko su tada procijenili da ovaj junak vrijedi – živ ili mrtav.

Sjećate li tadašnjeg  “veselja”  pojedinaca koji su s iznimnim žarom i sudjelovali u njegovu otkrivanju i uhićenju? Sjećate li se kako su i na koji način  progonili  Hrvate koji su imali bilo kakve veze s ovim nevinim čovjekom, ili članovima njegove uže ili šire obitelji? Samo u jednom mjesecu hrvatska je policija pretresla više od dvije tisuće obiteljskih kuća, stanova, samostana i drugih zgrada po cijeloj državi da se taj čovjek pronađe – živ ili mrtav!.(Po riječima odvjetnika Željka Olujića, u tv Bujici, 5.12.2018., to je navodno naredila ili odobrila Jadranka Kosor!?) Uz to,  svakom su hrvatskom policajcu uručili fotografiju generala, ako ga slučajno vide, pa ako bi možebitno pružio bilo kakav otpor – zna se što su tada s njime trebali učiniti. Zar smo i to zaboravili? Možda je i sreća što su ga uhitili Španjolci, jer da su ga uhitili Hrvati ili netko drugi (Amerikanci ili Englezi na pr.) tko zna kako bi i gdje završio?

Zadnji s kojim se Gotovina oprostio prije svojeg bijega preko granice bio je dr. Milan Vuković, (1933.-2018.), koji je kasnije napisao niz tekstova u kojima je dokazivao da je nevin te održao brojna predavanja na tu temu. Međutim, gdje su danas oni koji su progonili Antu Gotovinu, njegovu obitelj, pa i njegove vatrene štovatelje, koji su od prvog dana bili uvjereni da je nevin? Moja malenkost je o njemu dok je nevin ležao u zatvoru objavila i knjigu, ali i o generalu Markaču te organizirala oko 300 tribina uvjeravajući posjetitelje da je nevin, nu na te su skupove, od Hrvatske, Austrije, BiH do Njemačke, došli tek rijetki (domaći) političari, jer su se – bojali, jer su bili „kukavice“! Međutim, zbog čega ni protiv jednog koji je progonio Gotovinu, Markača; Čermaka… nije podignuta optužnica, zbog čega se ni jedan nije (barem)  ispričao hrvatskoj javnosti, a sve su činili da za tko zna čiji račun  da “ubiju” nevina Junaka Domovinskoga rata, u ovom slučaju generala Gotovinu?

Istina je također, da je i na temelju i hrvatskih dokumenata koje su Haaškom sudu dostavljale i razne hrvatske (!) službe, razni mesići i slični, Gotovina  2011. na Haaškom sudu osuđen na 24 godine zatvora, a 16. studenog 2012., na sreću i po pravdi, oslobođen  po svim točkama optužnice i odmah oslobođen. Sada mu i svi oni koji su ga proganjali (baš kao i generala Markača) i koji su ga željeli vidjeti doživotno iza rešetaka odaju  priznanja i “ljube noge”.

Ne, ne može to tako.

Sutra se to isto može dogoditi (i događa se) i nekome drugome. Ako je netko i od Hrvata pogriješio u “slučaju Gotovina” onda neka snosi i posljedice!

Dosta je bilo lažnih opravdanja poput “mislili smo“ ili „nismo znali“!

Istina je nažalost da ste „mislili“ i da ste znali!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja  Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)


Podijeli

40 KOMENTARI

 1. SVE U SVEMU TAJ ISTI GENERAL SE ODREKAO NAS BRANITELJA KOJI SMO MU PRUZALI PODRSKU CIM JE OSLOBODEN OKRENIO JE LEDA BRANITELJIMA.SVI TI GENERALI SU DOBRO SITUIRANI A GDJE SMO MI BRANITELJI NEZAPOSLENI NEMAJU PRAVO NI NA LJECENJE JER MORAJU PLACATI PARTICIPACIJU ZA PREGLEDE I LJEKOVE A OD KUDA AKO SI NEZAPOSLEN

 2. Generala Gotovinu sramotno je locirala SOA preko OTC centra, tajnim pračenjem desetak mobitela njegove supruge Dunje. A po čuvenoj sintagmi ” locirati, uhititi i transferirati” saborskog pijanice i UDBA doušnika Šeksa. Ravnatelj SOA-e je tada bio Tomislav Karamarko, a voditelj OTC centra za prisluškivanje Mate Botica. Gdje su sada, za Karamarka znate, lešinari i baca kosti da zavadi Hrvate i podijeli na potomke partizana i ustaša, dakle isto što i Pupavac, Peđa, Mesić, A ovaj drugi je https://www.oiv.hr/tvrtka/vodstvo/vodstvo_hr.aspx
  Primjetite da je još jedan UDBA klon iz SOA u svojstvu presjednika nadzornog odbora.
  Karamarko je samozvani vođa tzv domoljubne koalicije koja svoj izborni uspjeh duguje upravo nama braniteljima.
  Sve su to UDBA klonovi, počev od Karamrleta. Karamrle kao i ostali UDBA klonovi svoj izborni uspjeh duguju prevari nas na način da otkopavaju i slikaju se sa kostima naših predaka, žrtava režima čiji su oni klon i aktivni učesnici, mašu našim ratnim zastavama, klanjaju se pred spomen obilježjima branitelja,
  obečavaju lustracije i progone, te navodnoj velikoj vjeri u Boga, Isusa i prizivanju Gospe.
  Jeste li se kad upitali znaju li Karamrle i ta “domoljubna koalicija” išta radit, što su u životu napravili za Hrvatsku.
  UDBA ih je vlo dobro naučila način vladavine Rimskog carstva: “divide et impera” – podjeli pa vladaj, te metodu preuzetu od načina vladavine turskih sultana: – Sijeci i unapređuj.
  Svi ti vlaški kozojebi i UDBA klonovi sebe vide kao cara, sina Sunca i brata Mjeseca, vladarima Dubrovačke republike, Dalmacije, Istre, Banovine, Zagorja, Slavonije i Zagreba kojima se obratit smije samo na koljenima pred spuštenim hlačama.
  Glavni akter lociranja Ante Gotovine, gospodin Karamarko je bio najbliži suradnik Josipa Manoliča, sa njim i Stjepanom Mesićem je istupio iz HDZ i osnovali su novu stranku,
  kasnije je bio voditelj izborne kampanje Stipe Mesiča, i debelo je pridonio pobjedi onih koje bi po njegovom obmanjivanju nas, trebalo lustrirati.
  Prešao je ponovo u HDZ Ivi Sanaderu, smjestio mu, i izdao i njega, te se priklonio Jadranki Kosor da bi izdao i nju te izbacio iz stranke.
  Trenutno se UDBA klonovi bave podmetanjem SMS-ova i prisluškivanjem vlade u potrazi za načinom da obstruiraju institucije države
  i uzrokuju nestabilnost vlade, i pristupe podijeli plijena.
  Na svu sreču, UDBA klonovi su i u međusobnom sukobu, pa se nadam da glavni akter ove priće nema politički uspjeh, ali nikad se ne zna.
  Kako bi izgledala Hrvatska po viziji Karamrletovog instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske?
  – kamere i doušnici svuda oko nas, lažne optužbe, montirani procesi, pola građana su došnici i šefovi sigurnosti na državnoj kesi,
  a pola u ropstvu, i komu nije lijepo u Hrvatskoj neka ode.
  Za sve navode mogu ponuditi vjerodostojne dokaze, slobodno mi se obratite, nisam UDBA klon, nitko mi od predaka nije bio komunist ni partizan.

 3. Ja sam taj dan zaplaka. Nisan moga virovat da nam hapse gen Gotovinu. Za šta dva dana VRO OLUJA. Pa još traže topničje dnevnike za dva dana operacije. Za VUKOVAR i 87 dana skoro ni rići. Za druge gradove da ne govorimo. Na drugoj zloćinaćkoj strani nigdi optužnica za Kadijevića, Ađića i mnogih dugih iz jugo vojske koji su sve zakuvali. Za toliko zločina dali zapovjed. Ni ove 2018 ni jedna optužnica za generalštab jna no 1. Sramota Haga i cilog svita NATO a ..

 4. Kako da ne kao da je bilo jučer u hotelu na Tenerifima kad je večerao sa prijateljem iz hercegovine kad su mu prišli španjolski policajci i pitali dali ste vi hrvatski general Ante Gotovina herojski potpuno mirno i staloženo je odgovorio jesam gospodo ja sam Hrvatski general Ante Gotovina

 5. Pa nešto se ne sjećam da je narod skočio na noge kad je general uhapšen. A još dugo nakon toga je po HR paradirao gosp LOCIRATI TRANSFERIRATI i PROCESUIRATI na čelu sa još kakvom bagrom
  Živ ti bio Ante generale naš sto godina ti si svoje vojničko i časno djelo za Hr završio.

 6. Svega se sječam i jako sam se tome čudila. U društvima u Rijeci ga se nije smjelo spomenuti. Jedini Zadar se nije bojao. Njegova slika se mogla naći od ulaza u grad do kafića…Oni su ostali uz njega. Ne svi! Bilo je onih koji nisu htjeli ući u kafić jer je tamo bila njegova slika. Nije izmišljeno!! Čudan smo mi narod,Hrvati!

 7. Darija Kordića također nevina osudiše, ćovjek nevin odćami u zatvoru 17 godina, a kriv je što je branio i obranio svoj dio Herceg Bosne, a to se nije svidilo, nekim uguzima u svjetskoj visokoj politici, što je neki dan potvrdio Kardinal Vinko Puljić

  • Za Darijevo uhićenje i “dokaze” najveću odgovornost snose PRVI izdajica Hrvatske svih vremena, kriminalac, udbaš i pokvarenjak, drug Dikobraz, udbaš, orjunaš i nečovjek “advokat” Kobilo…i još mnogi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − sedam =