Podijeli

Neki dan se u Zagrebu „izgubilo“ jedno dijete, pa je čitav grad bio na nogama, a tu „udarnu“ vijest objavili su i svi najvažniji hrvatski mediji, Dijete je srećom vrlo brzo pronađeno i time je priči kraj. Nu, ima i drugačijih primjera. Svaki dan se ubije barem jedan branitelj, a najmanje tridesetak, ako ne i više ih umre. Takve teme ne zanimaju „nikoga“, pa ih niti nema na televiziji ili u novinama.

VAŽNO: OTVORENO PISMO Uredništva Braniteljskog portala predsjedniku vlade RH Andreju Plenkoviću…

Međutim, kad skupina hrvatskih branitelja, ratnih zapovjednika pošalje otvoreno pismo svim najvažnijim državnim institucijama i pojedincima i to prolazi kao voda ispod Savskog mosta. Kakva je to vijest?! A ovog puta riječ je otvorenom pismu predsjedniku Vlade RH o nezadovoljstvu provođenjem kurikularne reforme. Samo mala skupina ljudi zna o čemu se tu dosita radi, ali prema onome što se može vidjeti i pročitati – ne piše nam se dobro. Činjenice iz povijesti se prema sudeći preokreću.

Bojimo se da će naša djeca učiti da je u Hrvatskoj bio „građanski rat“ ili da smo svi podjednako krivi. Branitelji upozoravaju da se povijest Domovinskog rata treba pisati pošteno, istinito i cjelovito, tim prije što su se pojavile tendencije da se slika Domovinskoga rata iskrivljuje, da se uvećava broj civilnih žrtava, da Haaški sud prebrojava „krvna zrnca“ itd. i tako redom. Traže također da se o ovoj temi i javno raspravlja. Što u tome ima loše? Nu, u toj kurikularnoj reformi sve se više gubi i Deklaracija o Domovinskom ratu Hrvatskog Sabora. Još malo i u potpunosti će nestati.
Ratni zapovjednici, potpisnici otvorenog pisma u svezi kurikularne reforme, često naglašavaju da su se obraćali i ministrici Divjak, predsjedniku HAZU, predsjedniku hrvatskog Sabora, ministrima, ali i drugima. Međutim, odgovora nema, kao da su pisali i pišu u vjetar.

Oni žele istinu. A ona je samo – jedna.

Otvoreno pismo o kojem govorimo, a odnosi se na raspravu o kurikularnoj reformi, potpisalo je Uredništvo Braniteljskog portala: Ivica Arbanas, Ante Katić Jeri, Ilija Vučemilović, Darko Banić, Boris Klapirić Boća, Stevo Šimunović Stiv, Ante Reljanović Badžo, Roko Mijić, Branimir Petričević Iso, Željko Petko i Ivica Pandža Orkan.

VAŽNO: OTVORENO PISMO Uredništva Braniteljskog portala predsjedniku vlade RH Andreju Plenkoviću…

Koga zanima što pišu i upozoravaju cijenjeni i ugledni ratni zapovjednici? Zar baš nikoga?

Sramotno, ali je tako.

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli