Pavković: Pupovac i društvo „plakali“  s „četnicima“, dok su Hrvati slavili u Kninu

Zastupniče Pupovac jučer ste trebali biti s 18 tisuća Srba koji su branili Hrvatsku od srpske agresije
Podijeli

Koliko smo se puta već zapitali: kakva je ovo država? Dok Hrvati dostojanstveno,  s ponosom i tugom obilježavaju i slave Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te veličanstvenu Vojno redarstvenu operaciju Oluja95, Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskom saboru i onaj koji „podupire“ one koji su na vlasti, HDZ, odlazi (4.8.2019.) sa svojim suradnicima u Krušedol u Republiku Srbiju, ispred tamošnjeg manastira, kako pišu srpski mediji, na „centralnu manifestaciju povodom obilježavanja godišnjice akcije „Oluja“ 1995., u kojoj je ubijeno ili nestalo oko 2.000 Srba, a protjerano više od 220.000“, a na kojoj su sudjelovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, patrijarh Irinej, ministri u Vladi Srbije, predstavnici Srba izbjegli tijekom Oluje i mnogobrojni građani.

Na tom skupu pljuvalo se i bljuvalo, lagalo i omalovažavalo Hrvatsku, njezine branitelje i stradalnike, prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođu dr. Franju Tuđmana, pa čak i prijetilo.

Tako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uz ostalo poručio da su „danas Srbi, ma gdje žive, apsolutno ujedinjeni i znaju što im je činiti u budućnosti“ te se upitao: „Je li Hrvatska danas sretnija, uspješnija i bogatija“ što je ubila i otjerala tako veliki broj nevinih Srba?

Ne, Hrvatska sigurno nije sretnija i bogatija zbog Vojno redarstvene operacije Oluja, a jesu li Srbi i dalje ponosni na velikosrpsku agresiju na Republiku Hrvatsku, jesu li i dalje sretni što su njihovi tenkovi okićeni cvijećem odlazili iz Beograda put Vukovara, jel im je drago što su iza sebe ostavili najmanje 15.000 poginulih, na desetine tisuća ranjenih, oko 150 zasad otkrivenih masovnih grobnica, razrušene i spaljene gradove i sela, na stotine tisuća protjeranih, itd i tako redom?

Međutim, nije nam jasno, što znači da „Srbi danas znaju što im je činiti u budućnosti?“ Je li to znači da ako se ponovno odluče (ne daj Bože) postavljati „balvane“ po cestama da će biti novog rata? Ili…?

Patrijarh Irinej podsjetio je u svom govoru da je Oluja bila zločin koji je planirala hrvatska država, da su se slični zločini nad Srbima dogodili u Hrvatskoj i u vrijeme II. svjetskog rata i da će  Hrvatima oprostiti tek kad budu „svjesni velikih žrtava i pokažu svoje izvinjenje i pokajanje“! (Sic!)

Znači, Hrvati se moraju Srbima ispričati što su ih Srbi napali na njihovoj zemlji i što su htjeli na najokrutniji, fašistički način, pripojiti dijelove Hrvatske Srbiji!?

Irinej je također naglasio da je stradanje Srba bilo planirano od najvišeg vrha tadašnje države Hrvatske, koja je željela istrijebiti „svaki korijen i svaki trag srpskog naroda na prostorima na kojima su živjeli“ te da su u Oluji stradali oni najnemoćniji i oni koji nisu mogli pružiti otpor, a da su to bili stariji, žene i djeca.

Smije li poglavar jedne crkve tako lagati? Ne boji li se Boga, kojem se svaki dan moli?

Milorad Dodik je pak uz ostalo istaknuo da je „snaga Srbije danas takva da ona upravlja mirom na Balkanu“!?

Jednom riječju, svašta se čulo na ovom skupu, samo ni riječ o balkanskom krvniku Slobodanu  Miloševiću, agresiji na Republiku Hrvatsku, a još manje kad će se protjerani Hrvati, njih oko 200.000, moći vratiti u Bosansku Posavinu, odnosno današnju Republiku Srpsku u kojoj ljudi poput Dodika drže lekcije kakve ni „pas s maslom ne bi pojeo“.

Međutim, što je na tom skupu radio notorni Milorad Pupovac, kojem hrvatska država uz ostalo plaća i tiskanje (četničkog) tjednika Novosti?

Može li zastupnik u Hrvatskom saboru sjediti na „dvije stolice“, tj. malo dati potporu srpskim „krvolocima“, a malo Hrvatskoj Vladi, a da ga zbog toga nitko ništa ne pita?

Ovim činom, sudjelovanjem na ovom „četničkom“ skupu, Pupovac se, zajedno sa svojim suradnicima, posve  opredijelio za „drugu stranu“, koja o nama Hrvatima misli samo najgore.

Može li on i dalje imati potporu, prije svega, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, ili mu već jednom treba otvoreno, jasno i glasno reći da je Krušedol u Republici Srbiji, a Knin u Republici Hrvatskoj?

Ili, da se malo našalimo (a u Novostima vole šale) – Idi, bre, traktorom, ako imaš goriva, a nas sa svojim glupostima  pusti već jednom na miru!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli