Pavković: Oni uspiju i od komemoracije napraviti dernek!

Oni obilaze svaku šumu gdje je „pukla partizanska puška“, i tamo drže lekcije Hrvatskoj i Hrvatima. O onome zbog čega su se okupili ne govore puno, jer ih to umnogome i ne zanima...

i-lustracija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U Srbu se održava miting četništva i velikosrpske mržnje – izjavila je svojedobno Savka Dapčević-Kučar, „učiteljica“ Stjepana Mesića…

Učila ga, učila, ali ga očito ništa nije naučila!

Naime, u Srbu se opet okupila stara ekipa, koja inače dobro živi od obljetnica, poput ove koja je izmišljena – Dan ustanka naroda Hrvatske. Uz neumornog Mesića bili su tu i notorni političari i politikanti poput Milorada Pupovca, Franje Habulina, Borisa Miloševića i Veljka Kajtazija. (Gdje se izgubio Ivo Josipović?).

Oni obilaze svaku šumu gdje je „pukla partizanska puška“, i tamo drže lekcije Hrvatskoj i Hrvatima. O onome zbog čega su se okupili ne govore puno, jer ih to umnogome i ne zanima. To su jedini hrvatski i ini politički „komedijanti“ koji uspiju i od komemoracije napraviti „dernek“. Tamo gdje bi trebali plakati, oni se smijulje…

Bivši, žalosni predsjednik Republike i počasni predsjednik SABA, Stjepan Mesić, koji se ni danas ne može sjetiti gdje je „izgubio“ na desetine tisuća dolara hrvatskih iseljenika koje su poslali za pomoć hrvatskim braniteljima u vrijeme Domovinskoga rata, na ovom je skupu ponovno izjavio da “bauk nacifašizma kruži Europom“ i da je i u „Hrvatskoj  nažalost našao svoje mjesto“.

Ne, ne misli, niti ga je briga za fašizam koji smo doživjeli i osjetili tijekom proteklog rata, već su njegove misli i ovaj put okrenute samo na onaj iz II. svjetskog, kao da osim toga nikada nije niti je išta drugo postojalo.

  • Sve počinje od škole, pogledajte stadione, našu djecu odgaja revizionizam – kazao je Mesić, koji je, kako prenosi Hina, ocijenio da NDH nije bila nezavisna, ni država, ni Hrvatska, već, kako je rekao, kvislinška te smatra da reformom školstva i odgojem djece treba zaustaviti

Što je on radio dva mandata kao predsjednik države? Što nije zaustavio revizionizam? Vjerojatno za to nije imao vremena jer je baš u to vrijeme proganjao časne i uvažene hrvatske generale, ali navodno i „sve što hrvatski diše“.

Inače, obilježavanje „Dana ustanka“ u Srbu, koji se nekada slavio na republičkoj razini, danas još obilježavaju samo takvi kakvi su Pupovac i njegovi komapnjoni. Da je to imalo značajan dan, u Srbu bi se okupili i predstavnici hrvatskog državnog vrha, a ne samo ovi, kako jedan reče, “putujući cirkusanti“, koje više nitko ne shvaća ozbiljno.

Predsjednik SABA, kontraverzni i jadni Franjo Habulin, koji je rođen daleko nakon II. svjetskog rata, poručio je da  Hrvati i Srbi zajedno obilježavaju i slave Dan ustanka naroda Hrvatske koji je počeo u Srbu i bio je „ustanak protiv okupatora i onih koji su uz pomoć okupatora uveli u ime kvazi države teror“.

Srbi, koji inače slave i svaku izgubljenu bitku i nekoliko stoljeća unazad, više ne obilježavaju ovaj dan, a u Sarajevu je neka delegacija „u to ime“ zapalila svijeću i položila vijenac!

I ništa više.

Međutim, Mesiću i Pupovcu i ovaj dan služi da „popuju“.

Što Pupovac  „ne mijenja povijest“, pa on je i danas među onima koji vladaju Hrvatskom?

Ovi koji obilježavaju nepostojeći Dan ustanka samo još jednom nažalost potvrđuju da se komunistički antifašizam u praksi potvrdio kao najžešći oblik fašizma!

To i ništa više!

Mladen Pavković   


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest − 8 =