Pavković poručio Klasiću: Anonimne prijetnje primaju i drugi, pa nisu prva vijest u udarnim tv-emisijama

Zanima nas, kako to da se u povodu anonimne prijetnje Klasiću ni jednom nije oglasila policija, jer nisu mediji ti koji sude, i vode istrage, što je točno, a što nije u ovoj anonimnoj prijetnji, odnosno koliko je ona uopće ozbiljna...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Oko anonimne prijetnje smrću povjesničaru Hrvoju Klasiću podigla se „cijela Hrvatska“ tako da u svezi toga nije mogla proći (28.8.2019.) ni jedna informativna emisija na televiziji, a poglavito na HRT-u. O tome su svoje vjerne čitatelje obavijestili i neki „nacionalni“ tiskani mediji, sve s njegovom fotografijom, izjavom i faksimilom prijeteće poruke. Pismo koje je navodno stiglo u njegov ured na Filozofskom fakultetu u Zagrebu predao je policiji, a u njemu anonimni pošiljatelj ili pošiljatelji zazivaju  smrt „svim izdajicama“ uz potpis „Ustaše i Za dom spremni“.

  • U tom pismo među ostalim piše  da su se ponadali  da je istinita vijest da sam ja likvidiran, ali da se onda pročulo da  nisam, ali da slijedeći put neće biti tako, i da su spremni doći na moj sprovod s HOS-ovim uniformama na kojima piše „Za dom spremni“, rekao je.

Pretpostavljamo  da anonimne i još gore poruke povremeno primaju i drugi, poglavito neki od političara, novinara, urednika, branitelja, gospodarstvenika…, ali nikome kao ovom povjesničaru „drugačijih uvjerenja“, koji je u svojim izjavama tvrdio da je „najveća glupost  koju je čuo da je SDP sakrio dokumentaciju CK SKH“, da „bivše, komunističke tajne službe nisu imale nikakve veze s ubojstvom Stjepana Đurekovića“, da je „Domovinski rat bio građanski“, da Tito „nije bio diktator, da nije postavljao svoje ljude na ključne pozicije“, da nikada nije čuo u operi Nikola Šubić Zrinjski riječi „U boj, u boj“, već da „jedino to pjeva srpska pjevačica Mica Petrović“, da je poklič „Za dom spremni“ isključivo i jedino ustaški pozdrav, da „četnički pokret nije bio fašistički, već zločinački“, da je „Katoličkoj crkvi komunizam bio prihvatljiv“, da u „Bleiburgu nisu ubijani Hrvati“, nego „neprijatelji države“, a za prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođu dr. Franju Tuđmana je tvrdio da je bio „partizan s dna kace“, „komunist, od najvećeg povjerenja Ivana Gošnjaka i Josipa Broza“, da je također bio zločinac, jer, kako je rekao, da ste stavili „skupinu ustaša pred ovog čovjeka 1943. ili 1945. gotovo je sigurno bi ih ubio po kratkom postupku“ itd. i tome slično.

Zanima nas, kako to da se u povodu anonimne prijetnje Klasiću ni jednom nije oglasila policija, jer nisu mediji ti koji sude, i vode istrage, što je točno, a što nije u ovoj anonimnoj prijetnji, odnosno koliko je ona uopće ozbiljna.

Prije bi bilo da je ovaj povjesničar „drugačijih uvjerenja“ i očito željan „pet minuta slave“ sam sebi želio napraviti propagandu koju ne zaslužuje, što mu je nažalost i uspjelo.

E, sad je pitanje svih pitanja: hoće li ti isti mediji, na čelu s HRT-om i drugim televizijama, u udarnim informativnim emisijama također posvetiti tako veliki prostor i drugim građanima Hrvatske koji su primili ili će možebitno primiti na svoje adrese anonimne prijetnje, jer nedopustivo je da se i prije početka istrage jednom ovakvom slučaju (može biti ozbiljno, ali i ne mora) daje više medijskih „stranica“ nego svima onima koji još uvijek traže svoje najmilije, kako bi rekao ugroženi Klasić, u – „građanskom ratu“?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora** 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × jedan =