Pavković: Nobilo i Pupovac, ruku pod ruku!…Gdje je bio i što je radio Nobilo u vrijeme Domovinskoga rata?

U napadima na Hrvate, dr. Miloradu Pupovcu, pridružio se, a tko drugi nego i advokat – Anto Nobilo, bivši jadni i žalosni državni tužitelju u komunizmu...

NOBILO-PUPOVAC- i-lustracija
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

U napadima na Hrvate, dr. Miloradu Pupovcu, pridružio se, a tko drugi nego i advokat – Anto Nobilo, bivši jadni i žalosni državni tužitelju u komunizmu…

U razgovoru za Radio Sarajevo, kako navodi Tanjug, uz ostalo je rekao da su najnoviji fizički napadi na predstavnike srpske manjine u Hrvatskoj posljedica „puzajuće fašizacije društva“ te da u svemu tome vidi kao logičnu posljedicu koketiranje političara sa NDH  i relativiziranja  ustaških zločina.

  • Dakle, jednostavno treba uočiti tu vezu i uočiti da su političari odgovorni za ovo što se desilo. Jer, uvijek vam je tako. Političari pokušavaju na nekoj akademskoj razini plasirati određene ideje, a uvijek se nađu oni koji te ideje pretoče u zločin“, rekao je, ne navodeći na koje je političare konkretno mislio.

Osvrnuo se i na pozdrav „Za dom spremni“, ali ne i na onaj pod kojim su učinjeni strašni zločini u vrijeme komunizma – Smrt fašizmu-sloboda narodu.

  • Ako legalizirate, u nekom obliku, u javnom prostoru, pozdrav „Za dom spremni“, onda morate biti „spremni“ da uz „Za dom spremni“ dobijete ono sve što ide uz taj poklič. A to je napad na nacionalne manjine, pokušaji tjeranja nacionalnih manjina, stavljanje Srba u status građana drugog reda, istaknuo je i zamjerio policiji što ne podnosi kaznene prijave i kad Marko Perković Thompson pjeva „Bojne Čavoglave“, pjesmu koja je nastala u vrijeme hrvatskog i svetog Domovinskoga rata.

Pored policije i političara, za to su odgovorni i oni u Državnom odvjetništvu, jer po njemu tko god vikne „Za dom spremni“ treba odmah postupiti represivno, tj. prvo ga opaliti pendrekom u glavu (valjda).

Gdje je bio i što je radio Nobilo u vrijeme Domovinskoga rata?

Da se borio za slobodnu i samostalnu hrvatsku državu vjerojatno bi zapamtio da je riječ o pozdravu iz tog vremena, ali to njemu uopće nije važno, poglavito kad se zna da je to tip koji je kao tužitelj 1986. tužio bivšeg političara i ministra NDH Andriju Artukovića u kako neki kažu montiranom procesu, zatim 1989. Franju Tuđmana i brojne druge Hrvate. Za gradonačelnika Vukovara Penavu je izjavio, pišu mediji, da uz podršku predsjednice Republike u ovom gradu provodi fašističku politiku itd. i tome slično.

Postao bi on i ministar da nije tukao i maltretirao svoju suprugu, jer ima „odličan pedigre“ – otac mu je navodno bio u Udbi!

Sve u svemu, pravi Hrvat na pravom mjestu!

Mladen Pavković

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora** 


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

četiri + 7 =