PAVKOVIĆ KNINSKOM GRADONAČELNIKU: Trebamo li se klanjati i onima koji su nas došli ubijati i porobljavati?

Naime, možete li uopće zamisliti da je neki gradonačelnik u Jugoslaviji tijekom 1945., ali i kasnije izjavio nešto slično, tj. da se primjerice želi pokloniti njemačkim ili ustaškim žrtvama, jer da je žrtva – žrtva! Ili da je to izjavio uoči obilježavanja neke partizanske obljetnice, kojoj  trebaju biti nazočni najviši partijski dužnosnici...

MLADEN PAVKOVIĆ-MARKO JELIĆ
Podijeli

Gradonačelnik Grada Knina, uoči obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja,  je izjavio da ne vidi razloga zašto se ne bi poklonio srpskim žrtvama, jer  žrtva je – žrtva!

Dakle, prvo želimo znati tko su te srbijanske žrtve: jesu li to nevini civili ili pak pripadnici agresorske vojske, koji su klali, ubijali, palili, rušili i pljačkali tijekom postojanja tzv. Republike Srpska Krajina?

Ako se taj i takav želi pokloniti srbijanskim agresorima onda se nikako ne može reći da je žrtva – žrtva!

Naime, možete li uopće zamisliti da je neki gradonačelnik u Jugoslaviji tijekom 1945., ali i kasnije izjavio nešto slično, tj. da se primjerice želi pokloniti njemačkim ili ustaškim žrtvama, jer da je žrtva – žrtva! Ili da je to izjavio uoči obilježavanja neke partizanske obljetnice, kojoj  trebaju biti nazočni najviši partijski dužnosnici, kao što je maršal Tito ili ostali pomozbog junaci?

Partizani i komunisti nisu nikada javno priznali žrtve one druge strane, a još manje su im se klanjali!

Ako smo mi bili u ratu, i ako smo se borili protiv srbijanskog i inog agresora, kao i domaćih izdajica onda što se imamo klanjati onima koji su ubijali naše najmilije i oružanom agresorskom silom željeli porobiti naše krajeve?

Da su kojim slučajem u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu pobijedili Srbi tada vjerujte nikome ne bi palo ni na pamet da izjavljuje da je žrtva – žrtva, već bi svi morali kao u vrijeme komunizma plesati „Žikina kola“, a klanjali bi se samo i isključivo srbijanskim žrtvama!

Je li tako ili nije?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli