Pavković: Još se ne zna je li Mesić „idiot“…

Podijeli

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu  (25.2.)  održana  je sudska rasprava u svezi tužbe Stjepana Mesića protiv Hrvoja Hitreca, nakon što je Ustavi sud ukinuo ranije izrečene presude i oslobodio Hitreca kazne za kazneno djelo protiv časti i ugleda, jer je ovaj poznati i cijenjeni hrvatski književnik bivšeg predsjednika RH javno nazvao – idiotom…

Svaka je strana i dalje ostala kod svog mišljenja. Hitreca brani odvjetnik Srećko Ilić, a Mesića Čedo Prodanović,  koji je sudu poručio da ga „ne obvezuje odluka i stav  Ustavnog suda“!?

Političari, kao javne ličnosti, moraju biti spremni prihvatiti oštre kritike, mišljenje je Ustavnog suda

Naime, Hitrec je još 2013. napisao za Mesića: „Stipe je idiot. Na žalost, nekada davno bio mi je simpatičan. Ne dugo“, što je strašno uvrijedilo ovog inače žalosnog bivšeg predsjednika RH.

“Mesić je idiot, a ćirilice kao znaka na okupatorskom nožu neće biti u Vukovaru”, izjavio je Hitrec u intervjuu portalu Dnevno još u studenom 2013. godine.

ZAŠTO JE HITREC PROZVAO MESIĆA?

Komentirao je tada, na pitanje novinara, situaciju oko vraćanja ćiriličnih ploča u Vukovar čemu se protivio tadašnji Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara. Mesić je za članove stožera rekao da su isti kao srpski pobunjenici 1991. godine.

Na to je Hitrec reagirao ovako: “Stipe je idiot. Na žalost, nekada davno bio mi je simpatičan. Ne dugo”.

Presuda će biti izrečena ovog četvrtka u 10 sati, pa ćemo napokon saznati je li Mesić „idiot“ i smije li se o jednom političaru tako govoriti i pisati. Ali, ako će Hitreca  možebitno ponovno  proglasiti krivim posve je sigurno da će slijediti žalba Županijskom sudu, a ako ga i tamo odbiju predmet  će kao i ranije  završiti i na Ustavnom sudu.

Stoga, živi bili pa vidjeli!

Mladen Pavković


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here