Pavković: I Dodik je došao pljunuti po Hrvatima!…Srbi se ne trebaju nikome izvinjavati, naprotiv to bi trebali napraviti Hrvati…

Dodik kaže da se Srbi ne trebaju ispričati već da bi to trebali uraditi – Hrvati. Moramo ga podsjetiti da je on na čelu „države“ koja je ubila i protjerala samo u Bosanskoj Posavini oko 200 tisuća Hrvata, od kojih se do danas, baš zahvaljujući njegovoj politici, vratilo tek možebitno oko pet ili deset posto...

Izjava Dodika-„Srbi se ne trebaju nikome izvinjavati, naprotiv to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veće zločine“.
Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Još se nije stišala bura oko posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu, odnosno Hrvatskoj, u posjet nam je nenadano stigao predsjednik Republike Srpske – Milorad Dodik. I to nakon što je za Republiku Srpsku kupio 2.500 pušaka!

Mediji prenose da je boravio u Karlovcu, gdje je došao podržati Srpsku pravoslavnu crkvu i Eparhiju gornjokarlovačku.

Među ostalim je izjavio da gdje se on pojavi da je „dovoljan za strah političkim protivnicima i da mu stoga ne trebaju puške“. Zatim se osvrnuo i na posjet svog šefa Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Rekao je:

 • „Srbi se ne trebaju nikome izvinjavati, naprotiv to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veće zločine“.

Dodao je također da ne pamti Vučićev govor o „Velikoj Srbiji“ i da se takvih tema ne bi trebalo više doticati.

Na kraju je istaknuo i ovo:

 • „Da je 1941. godine bilo Republike Srpske ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH!“.

Sad se postavlja pitanje: kako je moguće da srbijanski visoki politički dužnosnici (ranije je u Šibeniku bio i četnik Aleksandar Vulin) tek samo tako dolaze u Hrvatsku i bez problema kleveću, vrijeđaju i blate hrvatski narod, a da nitko, ali baš nitko, od onih koji bi trebali ne reagiraju?

Uz to, još nismo čuli da je neki hrvatski političar došao u Srbiju ili Republiku Srpsku dati potporu Hrvatima koji tamo žive te da je iskoristio tu prigodu i javno popljuvao sve što srbijanski diše?

Dodik kaže da se Srbi ne trebaju ispričati već da bi to trebali uraditi – Hrvati. Moramo ga podsjetiti da je on na čelu „države“ koja je ubila i protjerala samo u Bosanskoj Posavini oko 200 tisuća Hrvata, od kojih se do danas, baš zahvaljujući njegovoj politici, vratilo tek možebitno oko pet ili deset posto.

Naravno, ne govori istinu, već ponavlja Vučićeve laži da njegov gazda nije govorio o „Velikoj Srbiji“. A da je 1991. postojala Hrvatska Srbi nikada ne bi imali 51 posto u Bosni i Hercegovini, a on nikada ne bi bio to što jeste.

Dosta je toga da nam svako malo dolaze političari iz Srbije i blate nas usred Hrvatske, dok se hrvatskim braniteljima i stradalnicima zabranjuje da i protiv njih protestiraju, kao ovih dana, na Trgu sv. Marka.

Tema iz prošlosti i te kako se treba doticati, tim prije što je ubijeno oko 15 tisuća nevinih Hrvata u Domovinskome ratu, što je Srbija izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku i što nam do danas ne žele platiti ratnu odštetu.

Možete li zamisliti da neki dodik, vučić, vulin ili dačić dođu u Izrael ili Ameriku i da im tamo drže lekcije?

Ne, to nije moguće.

Ali, i te kako je moguće u Hrvatskoj, zar ne gospodo i drugovi koji ste u Hrvatskoj trenutačno na vlasti?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

43 KOMENTARI

 1. Tu su oni uvukli su se u sve Drzavne pore i samo cekaju mig od tih lopova cetnika a ovo je sve izvidnica od strane vucica i dodiga jos malo i vidjecemo o cemu se radi po mom sudu okupacija bez oruzja a ako treba imaju oni jos uvijek oruzja

 2. Srbina samo dobar traktor spašava . Ništa oni nisu došli do pameti , ista je to bezobrazna četnička banda koja nema srama niti imaju poštovanja prema žrtvama koje su nevine pobili . Šteta što i muslimani u BiH nisu ništa bolji , i oni bi opet ratovali, zveckaju oružjem , fuj gamad . Mi Hrvati nikada ne napadamo prvi , uvijek se branimo ali onda smo jako nezgodni i za četnike i muslimane koji nas napadnu .

  • ti govoriš o pojedincima.
   dakle, sudiš cjelokupnom narodu poradi pojedinih
   veleizdajnika vlastitoga roda..

   to je kao da ja tebe okrivljujem,
   jer je Sanader usro stvar..

   jedini koji zveckaju oružjem su bankari,
   politikusi i njihovi uhljebnici..

   jer, samo je sirotinja – topovsko meso

  • Bruno , oružjem zveckaju Izmetbegović i Vučić , biraju ih srbi i muslimani u njihovim pašalucima .Ako ne uđu u EU budu se poklali i krv bude tekla u potocima . To je takav narod , dobre sluge a loši gospodari , pa ipak je U njihovim venama turska krv .Gle turskog predsjednika, taj svoje zatvara i proganja , a napada Siriju svim raspoloživim sredstvima , tako su i Srbi radili devedesetih godina .

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 11 =