Pavković: Hoće li kancelarka Merkel zastati i kod spomenika dr. Franji Tuđmanu?

Inače, u Hrvatskoj bi trebalo i moralo biti uobičajeno da neka visoka strana delegacija koji puta navrati i do Vukovara, Škabrnje ili Knina, gdje se nalazi nacionalni spomenik Hrvatske pobjede Oluja 95., da iskreno iskažu počast, žaljenje, pijetet i sućut prema nevinim žrtvama velikosrpske agresije...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Njemačka kancelarka Angela Merkel (Kršćansko-demokratska unija – CDU), u subotu, 18. svibnja, posjetit će Zagreb i među ostalim sudjelovati na središnjem predizbornom skupu HDZ-a. Susrest će se i s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem…

Ovo je prvi put da kancelarka Merkel od 2011. godine dolazi u glavni grad Hrvatske, odnosno to je potvrda i nastavak jačanja bilateralnih odnosa Hrvatske i Njemačke.

Također treba istaknuti kako će njezin dolazak u Zagreb biti prvi i jedini odlazak kancelarke na neki predizborni skup izvan Njemačke.

Međutim, već je na određeni način postalo „pravilo“ da visoki strani državnici dolaze u posjet Hrvatskoj, ali da ne nađu ni „pet minuta“ vremena da zapale svijeću i polože vijenac za sve poginule, nestale i umre hrvatske branitelje i civile tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku.

Čvrsto vjerujemo da se to ovog puta neće dogoditi, da je i ta „minuta tišine“ u programu Angele Merkel, ali i zastajanje njezine službene kolone vozila pri spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku i vojskovođi dr. Franji Tuđmanu, kraj kojeg će najvjerojatnije proći na putu prema Gornjem gradu, tj. Vladi RH.

Inače, u Hrvatskoj bi trebalo i moralo biti uobičajeno da neka visoka strana delegacija koji puta navrati i do Vukovara, Škabrnje ili Knina, gdje se nalazi nacionalni spomenik Hrvatske pobjede Oluja 95., da iskreno iskažu počast, žaljenje, pijetet i sućut prema nevinim žrtvama velikosrpske agresije, ali da i zahvale još živim hrvatskim braniteljima, koji su stvorili slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Da se ne zaborave!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × dva =