Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Tijekom boravka srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Hrvatskoj, najčešće su se, među ostalim, mogle čuti riječi „odgovornost“ i „popis (traženje) nestalih u Domovinskome ratu“.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović je izjavila da bi bila sretna da se pronađe i jedan nestali u Domovinskom ratu, ali  zahvaljujući njezinom kolegi pronašlo se čak tri, od više od 1900 nevinih osoba koje još traži Republika Hrvatska.

Svojedobno je Ministarstvo branitelja organiziralo i tribine po nekim mjestima, poglavito Vukovarsko-srijemske županije, ne bi li i na taj način saznali gdje se kriju masovne ili pojedinačne grobnice. Otvorili su i poseban telefon gdje se može i anonimno svatko javiti, ako zna nešto o tome. Rezultat svega toga je „nula“. Tako veliki broj nestalih hrvatskih civila i branitelja kao da je „propao u zemlju“. Nije istina, odnosno laž je da nitko, osobito od Srba, ne zna ništa.

Vučić je obećao da će sve učiniti da se pronađu svi ti nesretni ljudi, pa je s tim u svezi pozvao i delegaciju hrvatskih stradalnika u Beograd.

Inače, dosad je u Hrvatskoj pronađeno 150 masovnih grobnica i oko 1400 pojedinačnih. Najmasovnija je ona u Vukovaru, odnosno na Ovčari, dok je prva otkrivena u Rakovu potoku kod Kusonja. Nu, na malo kojoj od njih pišu imena stradalih, već se ističu samo brojke, kao da su one sahranjene, a ne ljudi od imena i prezimena.

Međutim, ima tu još jedan problem, tim prije kad se zna da su žrtve pronađene u masovnim i pojedinačnim grobnicama dio planiranog i organiziranog srbijanskog zločina, čiji je konačni cilj bio etničko čišćenje, progon i istrebljenje hrvatskog i nesrpskog stanovništva, s dijela okupiranog teritorija Republike Hrvatske, a ne posljedica ratnih operacija i stanja na bojištu, što drugim riječima znači da nije dovoljno samo pronaći nesretnike, već i kazniti krivce!

O tome se na žalost ne govori.

Hrvati bi morali biti sretni, ako im srpski okupatori uopće žele reći gdje su posmrtni ostatci njihovih najmilijih, dok se s druge strane kaže da je zločin – zločin!

Dakle, Hrvatska je već trebala  kazniti i krivce za ova teška zlodjela, (ili kazniti one koji su ih  tražili tako da ih ne pronađu), jer kako vrijeme ide, tako će nam se dogoditi i ono što nas je zadesilo nakon II. svjetskog rata, a to je da se masovne grobnice nevinih Hrvata još danas  pronalaze, poglavito diljem Slovenije, pa i u „centru“ Zagreba, a da zbog toga nitko nije i ne će biti kažnjen.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

14 KOMENTARI

 1. Ja podržavam i podupirem i poštujem našu Predsjednicu, no ne smijemo zaboraviti da je pobjedom u ratu za Hrvatsku Domovinu, razbijeno dvostoljetno nastojanje servije da najezdom kolonija potpuno izmjeni etničku sliku Hrv. prostora, te da Hrv. narod biološki iskorijeni, istrijebi, istjera i asimilira, a našu starodrevnu Hrv. kulturnu i povijesnu baštinu i Hrv. jezik prisvoji.

  Stoga, ne možemo smetnuti s uma da još uvijek postoji neprijatelj, prvenstveno izvan servije, a kojemu su servi samo sredstvo i masa u ostvarenju paklenog plana, i koji smatra da je suverena, samostalna i neovisna Hrvatska Republika, tek privremeno rješenje stanja.

  Nedavno sam pročitao, da je u zemlji slijepaca, čovjek s jednim okom, kralj.

  Postavlja se pitanje samo od sebe, treba li Hrvatskom narodu približavanje sa servijom, uopće, što god to približavanje značilo, a sa tom i takvom serblijom koja provodi kontinuirani agresivni dezinformacijski rat protiv Hrv. naroda, Hrv. narodne slobode, Hrv. države, proizvodi lažno javno znanje, te aktivno, sa predumišljajem , negira brutalnu agresiju na Hrv. narod i Hrv. državnu ruinu, te kada serbski politički dužnosnici proizvode govor mržnje prema Hrvatskoj u cjelini.

  Pogotovo zastrašujuće zvuče izjave predsjednice o Hrvatskoj kao parohiji i o nekoj zajedničkoj budućnosti Hrvata i Srba, kada smo mi Hrvati svoj put prema našoj budućnosti već odredili.

  U redu je i potrebno da se razrješe neka međudržavna pitanja i sporovi, no tome je trebalo pristupiti malo više ozbiljnije i bez neobične političke parade i šarade. Stoga je glavno pitanje, trebmo li mi pošto_poto pomagati serviji da preko naših leđa ostvari svoje geo-političke ciljeve ? Treba li nama zaista to ?

 2. Gospodine Pavkovicu…ni njemca ni amera nije briga za nestale…kao sto to nije briga ni Vucica ni Srbije…ali poraznije je da izgleda da dosta njih ne zanima ovdje u Hrvatskoj..Kolinda je pala na ispitu..jer je dozvolila da joj vazniji budu interesi amerike ispred hrvatskih i nestalih..mogao bi cak razumjeti da su je ucijenili…ali onda nisi drzavnik ako padnes na prvu vecu ucjenu…onda Orban ne bi tad bio premijer Mađarske da je pristao na ucjene..na zalost bojim se da je kolinda bila ucjenjena na privatnoj razini prvo mislim da ej ucjenjena na fotelju u NATO savezu koju je zamrznula…dakle ona je ovom ucjenom vise mislila na svoju buducu karijeru nego na interese drzave kojoj je predsjednik…vec sutra ce ona dolaziti pokajnicki među branitelji i pravdati se..ali opravdanja nema…nas u hrvatskoj obicne ljude i branitelej ne zanimaju ni americki ni privatni interesi vec nasi hrvatski interesi…

 3. Rušitelji SFRJ tajkunizatori su u državama sljednicama. Dakle neposredni krivci su korisnici tog procesa. Metoda nije državna istraga zločina nego INVENTURA DRŽAVNE IMOVINE! Istom su podaci o pripadnosti partiji novo svjetlo…

 4. Cista predstava nikakve koristi cetnicki provkatori izvlace se na svaki moguci nacin da bi sebe opravdali ali nema tu mira ni pomirenja dok srbocetnici ne priznaju svoja zladjela i agresiju sto su izvrsili na republiku HRVATSU devedesetih .Nema kemikalije sa kojom bi se mogli ocistit od krivnje i agresije nad Hrvatskim narodom Hrvatski narod im nece nikada zaboravit ni oprostit ZDS BOG I HRVATI PROKLET BIO TKO NAS MRZI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvadeset − četiri =