Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Milorad Pupovac, koji se lažno predstavlja kao jedini pravi izaslanik Srba koji žive u Republici Hrvatskoj, svako malo održi konferenciju za medije, na kojima iznosi pretežno laži i obmane, ili bolje rečeno – mržnju…

Međutim, što sad ne sazove medije i priopći im da se (ne)slaže s Ivicom Dačićem, ministrom vanjskih poslova Republike Srbije, kojeg od milja nazivaju i „Mali Slobo“?

Dačić se iznimno oštro osvrnuo na optužbe hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i Andrije Plenkovića, predsjednika Vlade RH.

„Mali Slobo“ traži da se Hrvati Srbima ispričaju (sic!) za „genocid i etničko čišćenje u vrijeme NDH“ te da tek tada mogu „dijeliti lekcije drugima“!

Ovo je zastrašujuće. Što današnja slobodna, samostalna i nezavisna hrvatska država ima s NDH, ili još bolje, što se oni koji su do koljena porazili Srbe i njihove saveznike u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu trebaju „ispričavati“?

I to kome? Ivici Dačiću!

Ovaj srbijanski politikant, kako prenosi portal beogradske Politike (10. siječnja 2019.),  ukazao je da „u Hrvatskoj sada živi samo 180.000 Srba, od 560.000 koliko ih je živjelo 1991. godine“, zatim se pita: „je li reintegracija  znači i vraćanje protjeranih, ili je to reintegracija samo onih koje nisu pobili, protjerali ili pokatoličili, kako je to isto izrekao  Mile Budak?“

Dačić također naglašava i ovo: Kako su Srbi iz Hrvatske  mogli izvršiti agresiju, sami na svojem teritoriju, gdje su živjeli?

Na sva ta i druga pitanja, najbolje bi mu odgovorio Pupovac ili Stanimirović, jer oni najbolje znaju što se i kako u Hrvatskoj događalo 1991.!

Ne, na ovakve bljuvotine hrvatske srpske perjanice ne odgovaraju, tim prije jer se najvjerojatnije i sami slažu i podržavaju sve ono što dolazi iz Srbije ili Republike Srpske!

U Domovinskome ratu Hrvatska je bila napadnuta od  Srba, odnosno zločinačke JNA, koja je bila pod kontrolom ove države, pa je red da, ako ništa drugo, Dačić i slični zatvore usta iz – higijenskih razloga. Naime, vrijeđanje i klevetanje koje nam svaki čas dolazi iz Beograda nije ništa drugo nego gaženje po žrtvama Domovinskog rata, odnosno po onima koji su se branili od agresije.

A u sve to uplitanje NDH, Mile Budaka i slično nije ništa drugo (što je Pupovac „doktorirao“) nego vraćanja kotača unatrag, samo da se njih ne pita: što ste to radili u Vukovaru, Škabrnji, Voćinu, Pakracu, Saborskom, Kijevu, Šibeniku, Zadru, Dubrovniku, Kninu….

Osim toga, svjedoci smo da u Srbiji i Republici Srpskoj nikada nije bio jači pokret četništva, što oni smatraju „normalnim“.

Čak podižu i spomenike četnicima usred Beograda, a u svemu tome aktivno sudjeluje i Vlada Republike Srbije i takvi kakav je i taj Dačić, koji kaže da izjave premjera Andrije Plenkovića „otežavaju pomirenje“ između Srba i Hrvata.

Gluplje da gluplje ne može biti.

Mladen Pavković


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

10 KOMENTARI

  1. Ovaj govori kao da je clan SDP ili HSS, cekaj malo buco dodji ti u Zagreb i javi se u sabor ipak mi imamo nekakav protokol za sva balkanska plemena.

  2. Nije za čuditi kad inspiraciju za to dobiva iz same Hrvatske od raznoraznih “civilnih udruga” koje žele i, uzaludnu, restauracije četvrte ili ne znam koje Jugoslavije. Hrvatska je zemlja bezvladja dok se ne provede lustracija. Slaba Hrvatska je poželjna meta komšijske municije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × pet =