HRVATSKI branitelji traže postavljanje spomen ploče komunističkim žrtvama u Kumrovcu!

Na taj način prisjetili bi se i osudili i fašiste i njihova zlodjela i iz novije hrvatske povijesti, tj. iz Domovinskog rata...

spomen obilježje komunističkim zločinima u domovinskom ratu
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Ovo im valjda neće smetati.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata uputila je zamolbu Općini Kumrovec da se u ovom mjestu, odnosno „najpoznatijem selu na svijetu“, kako ga često propagiraju, postavi spomen – ploča u znak sjećanja na sve žrtve fašističkog i komunističkog terora na prostoru bivše Jugoslavije.

-Vjerujemo da je Kumrovec pravo mjesto za ovu inicijativu, tim prije što je ovdje rođen i komunistički vođa Josip Broz Tito te da ovo selo svake godine dolazi posjetiti iznimno veliki broj ljudi i to ne samo iz Hrvatske, već i s raznih krajeva svijeta.

-Na početku hrvatskog obrambenog Domovinskog rata u Kumrovcu je osnovana i „Bojna Zrinski“, prva specijalna postrojba Glavnog stožera Hrvatske vojske, pod zapovjedništvom generala Ante Rose i Miljenka Filipovića.

-Osim toga, Hrvatsko zagorje dalo je veliki doprinos u Domovinskome ratu, a nije bilo pošteđeno ni od komunističkih i fašistički zločina, tako da je itekako potrebno da baš u ovom „najpoznatijem selu na svijetu“ bude i relativno skromno, ali i dostojanstveno sjećanje na žrtve komunizma i fašizma, kojih je bio uistinu veliki broj.

Na taj način prisjetili bi se i osudili i fašiste i njihova zlodjela i iz novije hrvatske povijesti, tj. iz Domovinskog rata.

-Uz to, treba napomenuti da je ovo mjesto i danas prepuno simbola koji podsjećaju na Tita, partiju i komunizam, a nema baš ništa što bi ukazalo da je u to vrijeme bilo i zločina, osobito nad nevinim Hrvatima, što drugim riječima znači da je Kumrovec posljednja „utvrda“ komunizma na ovim prostorima!

Na taj način ta će nepravda jednim dijelom biti ispravljena.

-Pozivamo javno i Hrvatski sabor, Vladu RH, ali i predsjednicu Republike i predsjednika Vlade, ali i Ministarstvo hrvatskih branitelja da nas podrže, jer se nevinih žrtava komunizma i fašizma uvijek i na svakom mjestu treba – sjećati.
Da se ne zaborave!

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

4 KOMENTARI

  1. vrhunska zamisao. a odmah da kažem, postoji i financijer. U Kumrovcu – memorijalni centar žtrvama komunizma! ionako kumrovečki partijaši ne znaju što bi s onom golemom zgradom kumrovečke škole.

  2. Dragi gospodine Boris Rak mislite li vi da baš svi misle kao Vi!!!Otkud Vam to pravo ili to zvuči na totalitarizam ,ako nemisliš kao ja ,onda si protiv mene!!!Uživajte u Vašem uvjerenju ugodan ostatak večeri Vam želim!!!Iako nemislimo isto!!!!

Comments are closed.