Podijeli

Često se pitamo: živimo li u pravnoj državi, tim prije jer su za ovu i ovakvu Hrvatsku mnogi dali svoje zdravlje, ali i živote? Tako sve više čitamo i slušamo da su inspektori čak i zatvorili pojedine (male) trgovine ili ugostiteljske objekte, ako su im pronašli nepravilnosti u iznosu od deset ili sto kuna, ili su organi gonjenja uhitili nekog prosjaka i zatvorili ga, a nakon toga prekršajni sud mu je zabranio da više ne dolazi u grad ili selo u kojem je učinio taj prekršaj, tj. molio da mu netko dadne pet ili deset kuna za kruh…

Čudi nas da već nisu počeli kažnjavati i zatvarati  i one koji kopaju po kontejnerima za smeće, a takvih je iz dana u dan sve više.

Međutim, ovih se dana „lome koplja“ oko katastrofalnog lošeg poslovanja nekih hrvatskih brodogradilišta. Pišu se i objavljuju podatci i o pljačkama u tim tvrtkama, pa čak i imenom spominju neki ljudi.

Osim toga, još nismo čitali ni vidjeli da se zbog „deset“ ili „stotinu“ kuna viška ili manjka u blagajni zatvorio neki veći trgovački lanac, od Lidla, Konzuma do Kauflanda, a još manje da su za neke „sitne“ prekršaje zatvorili recimo neki veći hotel!

Prekršaja na poslovnom planu sigurno ima i u zdravstvenim i kulturnim ustanovama ala nacionalnim kazalištima, školama i muzejima („na tone“), pa zbog toga nikada nije „zatvorena“ neka bolnica, škola, teatar, muzej ili slična ustanova, kao primjerice jedna cvjećarnica u Koprivnici za deset  kuna!

A, zakon je, kažu, jednak za sve!

Mnogi hrvatski branitelji se žale da su oni ili članovi njihovih obitelji uskraćeni za ovo ili ono, ili bolje rečeno da su prevareni. Nitko za to nije i neće odgovarati.

Koliki su si samo oduzeli živote zbog nepravdi, a koliki su zbog toga oboljeli, pa se našli i u psihijatrijskim ustanovama!

Oni veliki, poput Todorića, Sanadera, Bandića i sličnih, ako se i nađu u istražnom zatvoru, iz njega izlaze uz debelu jamčevinu, sa smiješkom, i u dobrom raspoloženju, kao da su se vratili s odmora.

Drugi pak poput Čehoka i unatoč teškim nepravomoćnim presudama i dalje obavljaju dužnosti gradonačelnika, (kao da se to njih ne tiče), a hrvatski branitelji, primjera radi, kad se javljaju na općinske i ine natječaje moraju donijeti potvrdu da se protiv njih ne vodi nikakav kazneni postupak, jer ako to ne mogu donijeti za sebe ili udrugu ne mogu dobiti ni – lipe!

Ne, za takvu se državu nismo borili.

Nu, iznimno je teško i neshvatljivo da se vrlo slabo ili nikako, kad su u pitanju nepravde, ne čuje glas Udruga proisteklih iz Domovinskog rata (svaka čast iznimkama).

Poglavito su se „utišali“ članovi Hrvatskog generalskog zbora, koji su se bavili i koji se uglavnom bave sami sobom.

Približavaju se izbori, pa stoga osobito apeliramo na braniteljske udruge da se ujedine, da shvate da su većina od njih „lutke na koncu“ ovih ili onih političara i politikanata.

Vrijeme je da dignemo svoj glas i za spas hrvatskih branitelja koji su po zatvorima i upitamo hrvatsku Predsjednicu, primjerice, koliko je dosad srpskih i inih četnika oslobođeno, (abolirano), ili im je skraćena kazna, a koliko je konkretno ona pomilovala hrvatskih branitelja?

Kad već bivši ratnici „šute“ o teškim lopovlucima u društvu (a njih se zatvara i progoni za „ništa“) onda im „na čast i slavu“ neka bude pjesma „A gdje ste sada braniteljske udruge?“ Maria Mihaljevića, koju je svojedobno objavio Braniteljski portal, a koja ide ovako:

Vi ste se smrzavali.

Oni su j*bavali.

Vi ste krvarili.

Oni su baš kavijar provarili.

Vi ste ginuli.

Oni su se zbrinuli.

Vas su ranjavali.

Oni su mirno spavali.

Nitko nije suđen zbog dezerterstva.

Samo JEDAN osuđen zbog ratnog profiterstva.

Ali kao da i nije.

Sve je kao prije.

Ne čujem da se ljutite.

Oprostite, za koji k**ac“ sada šutite????

Piše / Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 


Podijeli

34 KOMENTARI

 1. Bravo Ante,😃😃😃,nevolim ljude koji zavide na vojnim mirovinama,gdje su bili kada se ratovalo,neki u podrumima a puno njih je otišlo u inozemstvo,gdje su zgrtali novac,bolje im je da šute,činjenica je da su se neki putem rata obogatili,no to je manjina,za male plaće i mirovine nisu im krivi vojni invalidi.Neka imaju dobre mirovine,jer su to i zaslužili,a ne se kačiti za šatore,neka i oni naprave svoje šatore i neka se izbore za veće plaće i mirovine🤨🤨🤨🤨

 2. Jako dobro pitanje samo kome je upučeno???
  Pravih branitelja je bilo 110.000 od toga umrlo oko 30.000(napamet).
  Ovih ostalih 390.000 to su ionako uhljebi koji zive od penzije koje im je podjelio HDZ(lažni branitelji ala cistacice,kuhari,skladistari,politicki podobnici i ostala elita odabranih).
  Jebena je to utopija kad se proziva non-stop 80.000 pravih branitelja da naprave promijene.Pa i rade promijene,šalju svoju dijecu vanka radit.
  Generali se prodali al ionako su bili na listi 200 najbogatijih obitelji.
  Manite se više branitelja.
  Trazite rađe pomoč braniteljskih udruga,ionako ih ima vise nego branitelja.

 3. Jaki ste mi na riječima.Svi nešto žugaju bune se a ništa od toga.Trebamo se ujediniti(a to je teško danas) kad su nas razjediniti sa ovim udrugama gospodo.Jer UDBA VLADA OVOM DRŽAVOM.A mi se nismo borili za to i svako se nešto buni a od toga nema ništa.Kad se ujedinimo u jednu krovnu udrugu tada tek možemo djelovati a ovako mlatimo praznu slamu istinito ali žalosno.

 4. Tko je maznuo stan i njemačku mirovinu ( 6 i više tisuća kuna ) taj se ne buni jer uglavnom su to pozadinci zapovjedništva,pe deovci…itd…sa generalima bez broja puške….oni imaju hrvatsku ostali mogu samo završit u Vrapče ako istinu kažu ( kao umirovljeni policajac iz Osjeka, policajka koja je otkrila laži iste policije itd.)

 5. Puno je onih koji imaju extremno visoke mirovine , kako su ih idhodili to samo oni znaju. Pa zasto bih se oni bunili ??? Sto im fali ???
  Oni sa nikakvim primanjem je malo da bih bilo sto poduzeli …i sve se tako vrti u krug….
  Pojedinci su se i te kakoooo borili…ne za domovinu …vec za svoje osobne interese .
  A i tih kojekakvih udruga i p.m.stotine….i opet svaka dobije novac koji netragom se raspodjeli medju clanstvom za kojekakve gluposti i njihove uzitke pa eto razloga zasto imaju flaster na ustima.
  Po meni , rasformirati i raspustiti sve te udruge i udrugice , neka se njihovo clanstvo samo financira , na posljetku imaju astronomske mirovine , pa uzivajte jer ste se BORILI ZA SVOJ BOLJITAK I SVOJ ĐEP , pustimo vase fraze o borbi za nasu Domovinu Hrvatsku. Pitajte mene sto ja imam i koliko primanje ostvarujem , koliku mjesecnu naknadu imam zbog logora….
  No , vaznije od svega mi je cist obraz , mogu svima pogledat u oci , DALI VECINA VAS MOZE ??? a meni je to vaznie od novca. Zar vas nije sram da imate i uzmete vece mirovine za par mjeseci ratista , vec oni koji su 40- tak godina radili i padali na nos , za crkavicu od mirivine 1800 , 2000 , 2500 kn na mjesec…prvrcu i okrecu kontejnere da se prehrane …gdje Vam je sentimentalnost , gdje vam.je Vas moral , kakav vam.je obraz ….ili bolje receno , opanak od obraza …..

 6. PAVKOVIĆU čiji si ti igrač? i ti si predjednik jedne od prvih braniteljskih udruga,počni ti prvi nešto organizirati sa svojima i okupi još nekoliko udruga pa onda pozovi i nas “NESVRSTANE” a ovako ništa niti od vas kao ni od radničkih sindikata za prava radnika jer svi samo gledate svoje guzice a da ne govorimo o našim generalima “PODUZETNICIMA” dok im dragovoljne bojne gladuju i izvršavaju suicid. SRAMITE SE SVI AKONE NAS ŽIVIH ONDA ONIH KOJI ČISTOG SRCA POLOŽIŠE ŽIVOT ZA DOM I DOMOVINU.

 7. Kome brate da se žalimo? Jedan,dva tri da izađu na ulicu i nešto kažu,bili bi u prvom sljedećem dnevniku proglašeni i ludima i marginalcima. Koju p.m.rade puste udruge i njihove vodje ? Ima i ko..i ko moralan i normalan od te predsjedavajuće ekipe da složi kakav plan i dogovor s drugim udrugama pa da se pozove veterane u ime toga i toga. Niko nečini ništa jer je tisuću udruga i toliko šefova nemoguće složiti. Polovica svih najmanje pojma nemaju ni koliko članova imaju. Ništa se dogoditi neće osim da ćemo svi ” umriti” il od bolesti ,tuge il starosti,pa će se samo ministarstvo ugasiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − tri =