Papa telefonski razgovarao s ukrajinskim predsjednikom Zelenskim

Zahvalio sam Njegovoj Svetosti na njegovim molitvama za mir i Ukrajinu“, napisao je ukrajinski predsjednik...

FOTO: VATICAN MEDIA/SIR
Podijeli

Papa Franjo telefonski je razgovarao u utorak, 22. ožujka, s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javljaju talijanski mediji…

U telefonskom razgovoru, koji se vodio neposredno prije obraćanja ukrajinskog predsjednika Talijanskom parlamentu putem videoveze, Zelenski je s Papom razgovarao o „teškoj humanitarnoj krizi i blokiranju humanitarnih koridora od strane ruskih snaga“. „Posrednička uloga Svete Stolice u okončanju patnje ljudi bila bi dobrodošla“, napisao je Zelenski na Twitteru, osobno izvijestivši o sadržaju razgovora. „Zahvalio sam Njegovoj Svetosti na njegovim molitvama za mir i Ukrajinu“, napisao je ukrajinski predsjednik.

Telefonski razgovor Pape s ukrajinskim predsjednikom potvrdio je također Tiskovni ured Svete Stolice koji nije dao podrobnije informacije o sadržaju razgovora.

U razgovoru je rimski biskup izrazio solidarnost s narodom Ukrajine. Ukrajinski veleposlanik pri Svetoj Stolici Andrij Juraš objavio je informaciju o razgovoru Pape i Zelenskog u poruci na društvenoj mreži Twitteru okarakteriziravši Papinu inicijativu kao „novu vidljivu gestu podrške“ pape Franje. „Sveti Otac je nazvao predsjednika Zelenskog i vodio s njim vrlo obećavajući razgovor“ napisao je veleposlanik Juraš na društvenim mrežama. „Papa je rekao da se moli i čini sve što je moguće za okončanje rata“. Zelenski je ponovio da je Njegova Svetost najočekivaniji gost u Ukrajini“, napisao je Juraš.

L.K.


Podijeli