Papa poziva biskupe svijeta da mu se pridruže u posveti Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu

Papa će Rusiju i Ukrajinu posvetiti Bezgrešnom Srcu Marijinu 25. ožujka, u bazilici Svetog Petra za vrijeme pokorničkog slavlja u 17 sati...

FOTO: VATICAN MEDIA//PAPA ĆE POSVETITI RUSIJU I UKRAJINU BEZGREŠNOM SRCU MARIJINU
Podijeli

Papa Franjo pozvao je biskupe cijeloga svijeta i njihove svećenike da mu se pridruže u molitvi za mir te u posveti Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu, potvrdio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, odgovarajući na novinarska pitanja.

Papa će Rusiju i Ukrajinu posvetiti Bezgrešnom Srcu Marijinu 25. ožujka, u bazilici Svetog Petra za vrijeme pokorničkog slavlja u 17 sati.
Taj će čin istoga dana učiniti svi biskupi svijeta. Kardinal Konrad Krajewski, apostolski milostinjar, posvetu će učiniti u Fatimi, kao Papin izaslanik.

Papa je još 13. ožujka na molitvi Anđeoskog pozdravljenja pozvao čitavu Crkvu na molitvu, kazavši kako poziva sve biskupijske i redovničke zajednice da povećaju vrijeme molitve za mir. Podsjećamo i kako je 23. veljače pozvao na dan molitve i posta za mir u Ukrajini na Pepelnicu, rekavši neka Kraljica mira sačuva svijet od ratnog ludila, prenio je Vatican News.

L.K.


Podijeli