Papa odobrio nove dekrete o čudima i herojskim krepostima

PAPA FRANJO I BISKUP MARCELLO SEMERARO, NOVI PROČELNIK KONGREGACIJE ZA PROGLAŠENJE SVETIH...

Podijeli

Papa Franjo primio je 23. studenoga novoga prefekta Kongregacije za kauze svetaca biskupa Marcella Semerara i Kongregaciji odobrio proglasiti osam dekreta o čudima i herojskim krepostima, uključujući i 127 Španjolaca, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice 24. studenoga…

Među njima su priznanje čuda talijanskom sl. Božjem Mariju Ciceriju, svećeniku Milanske nadbiskupije (1900 1945) čime je otvoren put njegovoj beatifikaciji. Mučeništvo se priznaje sl. Božjemu Španjolcu o. Juanu Eliai Medini, i njegovih 126 drugova – svećenika, redovnika i laika Biskupije Cordoba, ubijenih iz mržnje prema vjeri u Španjolskom građanskom ratu (1936. i 1939.) koji će biti proglašeni blaženima.
Papa je Kongregaciji odobrio i šest dekreta o herojskim krepostima slugama i službenicima Božjim čime postaju časne sl. Božje. To su talijanski biskup Fortunato Maria Farina, španjolski svećenik Andres Manjón y Manjón, talijanski svećenik Alfonso Ugolini i talijanske redovnice s. Maria Francesca Ticchi, s. Maria Carola Cecchin i s. Maria Francesca Giannetto.

Mons. Marcello Semeraro naslijedio je sredinom listopada u službi prefekta Kongregacije za proglašenje blaženih i svetih kardinala Giovannija Angela Becciua, koji se te službe odrekao 24. rujna.

L.K.


Podijeli