Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Papa Franjo poručio je na povratku iz Irske u Italiju da bi se roditelji homoseksualne djece trebali moliti i možda za djecu potražiti psihijatrijsku pomoć, objavila je u ponedjeljak agencija dpa…

“U kojoj se godini problem javlja? To je bitno. Jedna je stvar kada se pojavi kod djece, kada postoji puno stvari koje možete učiniti, s psihijatrijom ili … vidjeti kakve su stvari”, rekao je Papa novinarima u zrakoplovu.

Druga je stvar kada se homoseksualizam manifestira “nakon 20 godina”, dodao je.

Novinar je upitao Papu što bi trebao učiniti otac homoseksualnog djeteta, na što je papa Franjo odgovorio: “Rekao bih da je prva stvar molitva. Ne osuđujte, već razgovarajte, shvatite i dajte sinu ili kćeri prostora”.

Nereagiranje na taj problem bilo bi loše roditeljstvo, rekao je Papa.

“Ignoriranje sina ili kćeri s homoseksualnim sklonostima pokazuje manjak očinstva ili majčinstva”, kazao je, dodajući da roditelji ne smiju “otjerati” svoju djecu.

Talijanske gej i lezbijske grupe kritizirale su Papine komentare.

“Pričanje o psihijatriji dovodi katoličke roditelje do vjerovanja kako je psihijatrijom moguće izliječiti homoseksualnost”, rekao je Fabrizio Marrazzo iz grupe za podršku “Gay Hotline”, prenosi ANSA.

“Homoseksualnost nije bolest, već prirodna varijanta ljudskog ponašanja i kao takva treba biti prihvaćena i poštovana”, dodao je Marrazzo.

L.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

5 KOMENTARI

  1. OVAJ PAPA JE ANTIPAPA…..NESPOSOBAN JE VODITI STADO OD 5 OVACA A KAMO LI TOLIKO KRŠĆANA KOLIKO IH IMA……NEMA ČVRST STAV STALNO NEŠTO POLITIZIRA….A U STVARI ZAVODI KRŠĆANE NA SOTONIN PUT….HOMOSEKSUALNOST JE BOLEST KAO I SVAKA DRUGA BOLEST I TREBA DA SE LIJEČI…..I TO JE JEDINA ISTINAS SVE DRUGO JE SOTONINA PREVARA ZAMOTANA U KRŠĆANSKO OPRAŠTANJE….ALI U KRŠĆANSTVU DA BI NETKO DOBIO OPROST TAJ MORA OPROST I TRAŽITI JA NISAM ČUO DA SOTONINE SLUGE IKAD TRAŽE OPROST NEGO GA OČEKUJU BEZ POKAJANJA….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest − devet =