PALA ODLUKA! Tomo Medved potvrdio: HDZ ‘manjincima’ daje mjesto potpredsjednika Vlade

“Pojedine stranke su tražile više i dobivale. Ovo je najmanje što može tražiti klub nacionalnih manjina, barem tri pozicije u Vladi.”...

Podijeli

Nakon sastanka, potpredsjednik HDZ-a Tomo Medved rekao je da će manjine dobiti potpredsjednika vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava…

Podsjetimo, od 14 do 16.30 sati u Banskim dvorima trajao je sastanak premijera Plenkovića s pripadnicama nacionalnih manjima oko buduće suradnje u novoj Vladi, donosi dnevno.hr.

Predstavnik romske nacionalne manjine i u prošlom i u novom sazivu Sabora Veljko Kajtazi po dolasku u Banske dvore na sastanak rekao je da će tražiti barem tri pozicije u Vladi.

“Imat ću u uvidu da sam dobio 80% glasova što dokazuje da imam veliku podršku. Vidim se kao mogućeg kandidata za ulazak u Vladu”, rekao je Kajtazi po dolasku na sastanak i dodao:

“Pojedine stranke su tražile više i dobivale. Ovo je najmanje što može tražiti klub nacionalnih manjina, barem tri pozicije u Vladi.”

Kazao je da će još vidjeti koje bi ministarstvo mogli dobiti, a pretendiraju na Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo  uprave.

Kajtazi je naglasio da su sva tri ministarstva vrlo važna za pripadnicima romske zajednice za razvoj društva, no o svemu će se još razgovarati, dodao je.

G.S.


Podijeli