PALA JE KONAČNA ODLUKA! DALIĆ I VATRENI OTKAZALI KAMP U ŠKOTSKOJ, NA UTAKMICE ĆE SE PUTOVATI IZ ROVINJA

Mislim da je u ovim okolnostima ovo najbolja odluka za reprezentaciju - rekao je izbornik...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza je odlučilo kako će hrvatska reprezentacija tijekom Europskog prvenstva umjesto u škotskom St Andrewsu boraviti u Rovinju, prenosi službena stranica HNS-a…

HNS je dobio preporuku Uefe da promijeni kamp reprezentacije zbog potencijalnog učinka mjera škotskih vlasti vezanih za epidemiju COVID-19 na hrvatsku reprezentaciju. Hrvatski nogometni savez nije želio riskirati mogućnost da zbog potencijalno jedne zaražene osobe među igračima i članovima stožera veći broj igrača mora u obveznu samoizolaciju te je odlučeno kako St Andrews neće biti kamp reprezentacije.

Rukovodstvo Saveza je u dogovoru sa  stožerom i izbornikom Zlatkom Dalićem donijelo odluku da hrvatska reprezentacija tijekom Eura boravi u Rovinju, gdje je bila i tijekom prvog dijela priprema. Vatreni će odsjesti u hotelu Grand Park, a trenirati na igralištu NK Rovinj.

– Mislim da je u ovim okolnostima ovo najbolja odluka za reprezentaciju. Znamo da ćemo imati odlične uvjete, vrhunski smještaj i kvalitetan teren, a to u ovako kratkom roku drugdje ne možemo dobiti. Potrudit ćemo se imati svoj mir koji je također potreban, a s druge strane, podrška naroda može nam samo dati dodatnu energiju. S obzirom na cijelu priču s pandemijom, ovo je najbolji rasplet, imamo jedinstvenu priliku provesti prvenstvo u svojoj zemlji – izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

– Regirali smo odgovorno i brzo pronašli najbolje rješenje za reprezentaciju u ovim izuzetnim okolnostima. Nismo mogli dozvoliti da se boravkom u Škotskoj dovedemo u opasnost da veći dio momčadi mora u samoizolaciju. Reprezentacija u Rovinju ima provjereno odlične uvjete za boravak i za rad, a druge opcije u inozemstvu bi u ovom trenutku bile improvizacija. U Hrvatskoj smo doma, tu će nam biti najugodnije u ovim okolnostima i zato smo se svi složili da je to najbolja odluka – izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devetnaest + 7 =