PAKRAC-“SRBIN BACIO BOMBU NA HEP-ove radnike”: Sladoljev: Bivši pripadnik srpske paravojske baci bombu – mediji ne navode njegovo ime, drugačije je kada je riječ o hrvatskom branitelju

Podijeli

Hrvatska javnost zgrožena je događajem koji se jutros zbio u Pakracu kada je pripadnik srpske manjine bacio bombu na troje djelatnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju zbog nepodmirenog dugovanja. Svi su ranjeni, a jedan od njih je u životnoj opasnosti -prebačen je u bolnicu u Zagreb gdje se liječnici bore za njegov život…

Iako mediji nisu navodili njegovo ime i prezime, nego eventualno tek inicijale ili samo ime s inicijalom prezimena, ubrzo su se doznale informacije da je riječ o Miloradu Arseniću, bivšem pripadniku agresorske srpske paravojske u Domovinskom ratu.

-UŽAS U PAKRACU: Na djelatnike HEP-a bacio bombu jer su mu došli isključiti struju. Vikao je i psovao: ‘Ne bute vi mene!…’

Da je riječ o pripadniku srpske nacionalne manjine potvrdio je i dogradonačelnik Pakraca iz redova srpske nacionalne manjine, Nikola Ivanić, koji je osudio taj čin.

Činjenica da se kod bivših pripadnika paravojnih formacija koji su prije 30 godina podigli pobunu protiv hrvatske vlasti i dalje nalazi oružje, zaista zabrinjava.

Nije jasno i zašto mediji pokušavaju zaštititi napadača ne spominjanjem njegove uloge u Domovinskom ratu i prešućivanjem njegova imena. Upravo na tu činjenicu reagirao je Mostov Marko Sladoljev, koji je poručio:

“Kad bombu baci bivši pripadnik srpske paravojske onda je građanin bez imena i prezimena!
Kada to učini branitelj onda ide naglasak na branitelj i puno ime i prezime!
Kada postoji sumnja za pedofiliju onda se štiti indetitet osumnjičenog novinara zbog zaštite žrtava!
Kad je osumnjičeni za pedofiliju vjeroučitelj onda ide prvo što je po zanimanju, a zaštite žrtava nema jer je bitnije objaviti ime i prezime!
Kada se uhiti dilera onda idu samo inicijali, a fotografije se kriju!
Kada se uhiti navijača onda ide ime i prezime, a fotografija se pojavljuje na naslovnoj strani!”

 

Savo Štrbac: “Držao je bombu u kući iz straha za vlastitu sigurnost”

Ovaj događaj za Radioteleviziju Republike Srpske u BiH komentirao je Savo Štrbac, pobunjenički srpski političar iz Hrvatske koji je danas voditelj dokumentacijsko-informacijskog centra “Veritas”. On u svojoj izjavi opravdava Arsenića tvrdeći da on “više nije mogao izdržati maltretiranje.”

T.H.

Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

dvanaest − pet =