Podijeli

Sljedeći tjedan slavi se 93. rođendan britanske kraljice Elizabete II. i sve mora izgledati besprijekorno. Velika ceremonija za njezin rođendan održava se svake godine pa će tako biti i ove godine…

No danas u Londonu vlada velika vrućina, a gardisti  koji se uvježbavaju za paradu teško je podnose. Što nije ni čudno jer na glavi visoke medvjeđe šubare.

A guard member shields his eyes from the sun before the Household Division rehearse Trooping the Colour for the Colonel's Review ahead of the Queen's birthday parade next week, on Horseguards Parade in London | Autor: Clodagh Kilcoyne/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELLfoto: Clodagh Kilcoyne/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Dvojica gardista su se tako onesvjestila pa su im kolege pohitale u pomoć. Odmah su im s glava skinule teške šubare i pokušali ih podignuti na noge.

Kako pasti dostojanstveno?

Sve se to događalo dok je na konju gardiste i probe nadgledavao kraljičin sin princ Andrew, vojvoda od Yorka.

Inače, šubare koje nose na glavama su i teške i jako tople, pa tijekom obuke imaju predavanje o tome kako da u slučaju da se onesvjeste – padnu dostojanstveno.

Colonel's Review | Autor: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELLfoto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Čim osjete vrtoglavicu moraju pokušati zadržati potpunu smirenost i ne privlačiti pažnju. Uvijek padaju licem nadolje u potpuno ravnom položaju, kao svijeće.

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet + dva =