OZBILJNA PLJUSKA MINISTRU ĆORIĆU: Propao važan manevar njegova Ministarstva

ODBIJEN ZAHTJEV ĆORIĆEVOG MINISTARSTVA!

I-LUSTRACIJA
Podijeli

U postupku pred Upravnim sudom u Splitu po tužbi dr.sc. Ljiljane Zmijanović, kojom se preispituje zakonitost Rješenja ministra Tomislava Ćorića glede izbora ravnateljice NP Krka Nelle Slavice, odbijen je zahtjev za izuzeće suca koji je podnio ministar zašite okoliša Tomislav Ćorić. Naime, dugoočekivano ročište koje je na splitskom Upravnom sudu zakazano povodom tužbe oko izbora ravnateljice NP Krka trebalo je označiti kraj ovog rijetko viđenog postupka, kako od samog izbora, tako i upornosti resornog ministra u forsiranju konkretnog kandidata, kojega je na zaprepaštenje javnosti, nakon poništenog mu rješenja o imenovanju kao nezakonitog, ponovo imenovao. Umjesto „velike završnice“, hladan tuš budući da je od strane ministarstva zatraženo izuzeće sutkinje, potez je to kojega je povukao Igor Vuković kao zastupnik ministarstva. Osim što zastupa Ministarstvo pred Upravnim sudom Vuković je bio i član Povjerenstva koje je ocjenjivalo kompeticije kandidata, procjenjivalo njihove sposobnosti, imalo u rukama koncepcije upravljanja svih kandidata, uključivo i već legendarni plagijat. Zahtjev za izuzećem uredujuće sutkinje pedan je netom prije ročišta, o čemu je naš portal već izvještavao. Točno 14 dana nakon podnesenog zahtjeva za izuzeće, Predsjednik Upravnog suda u Splitu Silvio Čović je donio Rješenje kojim je zahtjev za izuzeće uredujuće sutkinje odbijen.

Predsjednik Upravnog suda je odbio zahtjev za izuzeće sutkinje smatrajući da ne postoje nikakvi razlozi za izuzeće, a iz obrazloženja toga rješenja se jasno daje razaznati kako Predsjednik Upravnog suda odlučujući o izuzeću ocjenjuje zahtjev Ministarstva kao moguće smjeranje ka odugovlačenju Upravnog spora. Ono što se Ćorićevom ministarstvu zamjera jest to što su i kod traženja izuzeća komentirali način suđenja, pa i odluku sutkinje o predmetu raspravljanja te se odlukom Predsjednika Upravnog suda naglasilo da u postupku po zahtjevu stranke za izuzećem se ne ispituju sudske odluke, niti se one mogu mijenjati, a svatko tko smatra da mu je nezakonitim aktom suda povrijeđeno neko subjektivno pravo može pravnim lijekom od višeg suda zatražiti pravnu zaštitu, kao i da je upravo taj sud jedino ovlašten ocjenjivati zakonitost i pravilnost osporenih prvostupanjskih odluka, referirajući se na pritužbe ministarstva, a koji komentira suđenje pred Upravnim sudom u Splitu.

-Karolina Vidović Krišto: NAKON RATNE PROTUUSTAVNA AGRESIJA NA HRVATSKU I KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA..

Bez obzira na tijek postupka, odluku koja će uslijediti, konačno rješenje, odnosno presudu suda, treba kazati da je ovakva odluka, kao i obrazloženje rješenja Predsjednika Upravnog suda više nego jasan znak da postoji suverenost odlučivanja u konkretnom slučaju kao i  artikulacija principa trodiobe vlasti, donosi dnevno.hr.

Izvor-dnevno-hrVezane vijesti;

Karolina Vidović Krišto: NAKON RATNE PROTUUSTAVNA AGRESIJA NA HRVATSKU I KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here