Ovo su 3 brzopotezna trika za prepoznavanje zrele i slatke lubenice…

Za biranje zrele lubenice potrebno vam je malo sreće, a pomoći će vam i ovi trikovi...

Podijeli

Po boji “mesa” lako je prepoznati sočnu lubenicu, no kada se ova ljetna namirnica nalazi u jednom komadu, to baš i nije najlakše…

  Za biranje zrele lubenice potrebno vam je malo sreće, a pomoći će vam i ovi trikovi, piše punkufer.

1. Potražite žućkastu mrlju na površini lubenice

Jeste li primijetili mrlju na površini lubenice? Ona predstavlja mjesto na kojoj je lubenica ležala na zemlji tijekom dozrijevanja. Najzrelije lubenice imaju žućkastu mrlju, dok one koje su bijele ili svjetlozelene boje treba izbjegavati jer su ubrane prije nego što su dozrele. Nemojte kupovati niti lubenicu koja nema nikakvu mrlju na površini.

 2. Birajte plod bez oštećenja 

Površina lubenice trebala bi biti tamnozelene boje, tvrda na opip, glatka i bez vidljivih oštećenja. Mekana površina pouzdan je znak da je plod počeo truliti, a izbjegavajte i onu osušene površine koja je izgubila svu sočnost i slatkoću. Plod bi trebao biti asimetričan, a one s neobičnim grbama prepustite nekom drugome.

3. Testirajte težinu lubenice

Možda vam se teška lubenice ne da nositi iz trgovine kući, ali upravo bi najtežem plodu trebali davati najviše pažnje. Čak 92 posto lubenice čini voda, pa su najsočniji plodovi ujedno i najteži. Podignite nekoliko lubenica iste veličine, a kući odnesite onu koja je najteža. Ta će biti najslađa i najsočnija! Isprobajte i ovaj zanimljivi recept za ljetni start s lubenicama.

H.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osam − 7 =