Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je sudski vještak ustanovio da je Marijan Živković bio neubrojiv kod samog čina razbijanja plastične ploče u Vukovaru na kojoj se nalazio dvojezični (ćirilični i latinični naziv) sud je ponajprije uzeo u obzir vještvo sudskog vještaka, da bi to isto vještvo, kako nam govore vukovarci, sud poništio i suđenje hrvatskom branitelju Marijanu Živkoviću se nastavlja…Mnogo nas je danas uz našeg Marijana , kažu.

Marijan Živković je u domovinskom ratu i srpskoj agresiji na Vukovar izgubio i dvojicu sinova koje i danas on i njegova supruga traže. Zbog nesposobnosti hrvatskih institucija , kao i nečinjenja i bez ikakve volje druge strane, one srpske, koja je ujedno i izvršila strašnu agresiju na Vukovar i Hrvatsku,Hrvatska i dalje traži 1900 osoba nestalih (likvidiranih) od strane srba na hrvatskom teritoriju, želeći u svojoj agresiji uz, palež, ubijanja, silovanja, likvidacije ovladati hrvatskim teritorijem i pretvoriti ga u tzv veliku srbiju.

“Ovo mučno suđenje i šlampavost na ovom suđenju, samo je pravi prikaz i površnosti pravosudnog sustava u cjelini.

Naime, dok Vukovarom slobodno šetaju srbi silovatelji, ubojice, ratni zločinci, po svemu sudeći, hrvatskom pravosuđu je prioritet osuditi po kratkom postupku starog i bolesnog hrvatskog branitelja koji je u obrani svoje Hrvatske izgubio i dvojicu svojih sinova.

Nastala je pomutnja oko smanjene i bitno smanjene ubrojivosti marijana Živkovića, oko čega su se doktorica i sutkinja koja sebe stavlja u poziciju psihijatrijskog stručnjaka, koja navodi da su ove dvije kvalifikacije oprečne te da Marijan po tom ne može biti oslobođen. Odvjetnik Marijana Živkovića je zatražio ponovno vještačenje. Očito nervozan odlukama i navodima sutkinje, odvjetnik je naveo da je psihijatrijska vještakinja navela više od sto puta da je Marijan bio neubrojiv, ali sutkinja ustrajava na dosadašnjim vještačenjima koja su , kako je rekla u cijelosti proturječna.

Sutkinja navodi da se protivi prijedlogu branjenika Marijana Živkovića , da bi se provelo i treće psihijatrijsko vještačenje.

Sutkinja se u jednom trenutku skočila na noge i napomenula da je dobila iz dijaspore nekakve prijetnje, ne navodeći kakve i od koga.

Marijan Živković

U jednom trenutku se na noge digao Marijan Živković i rekao da on ne želi nikakve privilegije, spominjući i svoja dva pokojna sina, na što je sutkinja rekla da ne maše sa sudbinom svojih sinova po sudnici.

Pogledajte nastavak suđenja

D.K.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + trinaest =