VIDEO: OVO JE BILO PUNO VIŠE OD POBJEDE! DINAMO JE PROTIV BENFICE IGRAO ZA ČITAVU HRVATSKU Olmo i društvo širom otvorili vrata Europe za pola HNL-a!

"Modrima" je bio dovoljan samo jedan bod u dvije utakmice da Hrvatska od sezone 2020/21. ima čak pet predstavnika u europskim kupovima - dva u Ligi prvaka, a tri u Europskoj ligi...

Podijeli

Hrvatski nogometni prvak Dinamo protiv Benfice nije igrao samo za sebe, već i za Hrvatsku na UEFA-inoj ljestvici nacionalnih koeficijenata…

“Modrima” je bio dovoljan samo jedan bod u dvije utakmice da Hrvatska od sezone 2020/21. ima čak pet predstavnika u europskim kupovima – dva u Ligi prvaka, a tri u Europskoj ligi.

Pobjedom u prvom susretu ‘modri’ su u tome uspjeli i Hrvatska će na ljestvici na kojoj se zbrajaju rezultati iz posljednjih pet sezona preskočiti Švicarsku i Dansku čiji su se klubovi već oprostili od europskih natjecanja.

Presica nakon utakmice i veličanstvene pobjede!

Prvak će tako ići u drugo pretkolo Lige prvaka u dio ždrijeba za prvake, a drugoplasirani u drugo pretkolo LP u dio ždrijeba za neprvake.

Pobjednik Kupa (ili trećeplasirani ako Kup osvoji prvak ili doprvak) će ići izravno u treće pretkolo Europske lige, dok će iz drugog pretkola krenuti preostala dva kluba koja će se kvalificirati za Europu.

Dinamo je tako izravno pomogao doprvaku koji bi samo jednim prolaskom prepreke u kvalifikacijama Ligi prvaka osigurao najmanje grupnu fazu Europske lige.

D.J.

 


Podijeli

Comments are closed.