VIDEO “Ovako Ukrajinci ruše okupatorske letjelice”; Pogledajte snimku obaranja ruskog helikoptera…

Na snimci se vidi kako presijeca helikopter Mi-28N na dva dijela u istočnoj regiji Luganska...

Podijeli

foto-screenshot

Ukrajinske snage objavile su snimku za koju tvrde da prikazuje obaranje ruskog helikoptera u Luhanskoj oblasti. Na društvenim mrežama sve je više snimki uništavanja ruske ratne tehnike. Video objavljen u petak prikazuje projektil STARStreak u akciji tijekom prvog tjedna korištenja u ratu, rekao je za Times izvor u Ministarstvu obrane…

Radi se o najnaprednijem prijenosnom raketnom sustavu STARStreak s najbržim raketama zemlja-zrak kratkog dometa. Mi-28N ruskog ratnog zrakoplovstva oboren je izravnim pogotkom iz MANPADS-a (Man-Portable Air Defense System) iznad Luganske oblasti. Navodno je posada “preživjela”, objavili su to jučer na Twitteru Ukraine Weapons Tracker.

Britanski mediji izvještavaju da se radi o najnaprednijem britanskom prijenosnom raketnom sustavu STARStreak, koji je Ukrajincima poslao Boris Johnson i njime su prvi put srušili ruski helikopter u Ukrajini.Kako piše The Times raketni sustav ispaljuje rakete velike brzine koja uništava mete s tri kinetičke strelice. Na snimci se vidi kako presijeca helikopter Mi-28N na dva dijela u istočnoj regiji Luganska.

H.H.


Podijeli