OTVORENO PISMO g. RADOVANU FUCHSU: TRAŽIMO DA SE DETALJAN, POTPUN I OPŠIRAN SADRŽAJ GRADIVA POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA OBJAVI HRVATSKOJ JAVNOSTI!

Evo što mi tražimo u odnosu na sadržaj predmeta Povijest u dijelu o Domovinskom ratu...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

Uredništvo Braniteljskog portala, zajedno sa svojim Znanstvenim timom, uputilo je danas otvoreno pismo g. Radovanu Fucksu, savjetniku Andreja Plenkovića premijera vlade Republike Hrvatske i predsjednika Ekspertne radne skupine za provođenje kurikulne reforme…Pismo u nastavku…

Poštovani gospodine Fuchs,

Vi ste savjetnik g. Andreja Plenkovića, premijera vlade Republike Hrvatske i predsjednika Ekspertne radne skupine za provođenje kurikulne reforme.

Poznat nam je Vaš prethodni politički, društveni i znanstvenoistraživački rad, na temelju čega vjerujemo da ste upućen i pošten čovjek. Obraćamo Vam se jer su naša obraćanja g. Plenkoviću i ministrici gđi Blaženki Divjak ostala bez odgovora (https://www.braniteljski-portal.com/ratni-zapovjednici-postavili-vazna-pitanja-andreju-plenkovicu-o-kurikulu-povijesti-domovinskoga-rata; https://www.braniteljski-portal.com/javno-trazimo-od-ministricemzo-blazenke-divjak-zelimo-znati-tko-pise-udzbenike-povijesti; https://www.braniteljski-portal.com/je-li-hazu-od-gde-ministrice-blazenke-divjak-dobila-na-recenziju-kurikule-predmeta-povijest-i-hrvatski-jezik).

Molimo da kažete (savjetujete) g. premijeru Andreju Plenkoviću da odgovori na naša pisma u kojima smo izrazili zabrinutost o sadržaju predmeta Povijest, u dijelu u kojemu se obrađuje Domovinski rat. (I u predmetima Hrvatski jezik i Građanski odgoj.) Bili bismo zadovoljni da nam, umjesto g. premijera, s njegovim odobrenjem ili bez njega, na ta pitanja odgovorite Vi. U javnosti Vas uopće nismo čuli od dana kad ste imenovani savjetnikom predsjednika Ekspertne radne skupine za provođenje kurikulne reforme.

Evo što mi tražimo u odnosu na sadržaj predmeta Povijest u dijelu o Domovinskom ratu (https://www.braniteljski-portal.com/neven-budak-brani-ukidanje-povijesti-domovinskoga-rata-hocemo-program-i-sadrzaj-predmeta-povijest-potpun-jasan-i-opsiran):

 1. TRAŽIMO DA SE DETALJAN, POTPUN I OPŠIRAN SADRŽAJ GRADIVA POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA OBJAVI HRVATSKOJ JAVNOSTI!
 2. TRAŽIMO DA SE IZRIČITO NAVEDE KOLIKO U KOJEMU RAZREDU IMA SATI POVIJESTI DOMOVINSKOGA RATA!
 3. TRAŽIMO DA TAJ OPSEG I SADRŽAJ RECENZIRA HAZU I DA SE O NJEMU ODMAH OTVORI NOVA JAVNA RASPRAVA!
 4. TRAŽIMO DA SE ISPUNE SVI ZAHTJEVI I PRIMJEDBE RECEBZENATA HAZU I DA SE UDŽBENICI NE TISKAJU DOK IH HAZU NE ODOBRI!
 5. TRAŽIMO DA SE POVIJEST DOMOVINSKOGA RATA NAPIŠE U SKLADU SA SABORSKOM DEKLARACIJOM O DOMOVINSKOM RATU!
 6. TRAŽIMO DA TO GRADIVO JASNO OPIŠE SRPSKI TEROR NAD HRVATIMA U 20. STOLJEĆU!
 7. TRAŽIMO DA SE JASNO I KONKRETNO OPIŠE POLITIČKI TIJEK DOGAĐAJA KOJI SU DOVELI DO PROGLAŠENJA SLOBODNE, SAMOSTALNE I DEMOKRATSKE REPUBLIKE HRVATSKE, UKLJUČIVŠI I REZULTATE REFERENDUMA O SAMOSTALNOSTI I GLASOVANJA U SABORU!
 8. TRAŽIMO DA SE JASNO DOKUMENTIRA SRBOČETNIČKA AGRESIJA NA REPUBLIKU HRVATSKU!
 9. TRAŽIMO DA SE U GRADIVU KONKRETNO NABROJE ZLOČINI NAD HRVATIMA, RAZARANJA I ŠTETE!
 10. TRAŽIMO DA SE NA OVE NAŠE ZAHTJEVE OČITUJE PREDSJEDNICA KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ, PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ I MINISTRICA BLAŽENKA DIVJAK, TE HAZU I CIJELA HRVATSKA JAVNOST!

Razlog tom konkretnom i odlučnom traženju je da smo pregledom rečenoga dijela kurikula otkrili da u njemu praktički uopće nema sadržaja (ishoda) o Domovinskom ratu.(https://www.braniteljski-portal.com/otkrili-smo-upozorenje-svima-u-kurikulu-predmeta-povijest-nema-povijesti-domovinskoga-rata)! To nas jako zabrinjava! Poznati su nam pokušaji da se Domovinski rat karakterizira kao građanski (D. Jović), da ga se uprlja (V. Pusić) i da se zataje povijesne činjenice koje su do njega dovele (srpska tvornica laži), te da se veličanstvena hrvatska vojna pobjeda svede na okršaje susjednih sela (A. Stanković).

Lijepo molimo javni odgovor. Možete ga objaviti na našemu portalu, ili bilo gdje odakle ga možemo prenijeti na Braniteljski portal.

Unaprijed Vam zahvaljujemo…

Uredništvo i Znanstveni tim – Braniteljski portal


Slične teme;

-Kako je Plenković zamislio kurikularnu reformu, Fucks: “Ministrica ne može meni ništa narediti, niti ja mogu išta narediti Ministrici”, savršena reforma školstva…


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 1 =