OTKAZ ZA SRBINA KOJI JE DVA PUTA MIJENJAO PREZIME JER SE SRAMI SVOGA PODRIJETLA. SMIJENJEN I NJEGOV BRAT

Široj javnosti poznat je po izjavama u kojima je rekao da se srami svog srpskog porijekla... Nestor El Maestro (desno)...SCREENSHOT/Youtube

Podijeli

Nestor El Maestro više nije trener nogometaša Sturma iz Graza.

Riječ je o treneru rodom iz Beograda koji je na klupi Sturma proveo godinu dana. Široj javnosti poznat je po izjavama u kojima je rekao da se srami svog srpskog porijekla, a u redovima Sturma nije uspio ponoviti ranije dobre rezultate ostvarene u Spartaku iz Trnave i sofijskom CSKA-u,donosi sportske.

Ukupno je na klupi Sturma ostvario 13 pobjeda, 5 remija i 14 poraza, te momčad ostavlja na šestom mjestu na ljestvici sa četiri boda manje od pozicija koje vode u Europu.

Osim Nestora smijenjen je i njegov brat Nikon El Maestro, koji mu je bio pomoćnik, a naslijedili su ih Thomas Hösele i David Tauschmann.

Nestor El Maestro inače je rođen kao Nestor Jevtić, a ovaj 37-godišnjak dva je puta mijenjao prezime.

Tijekom devedesetih otišao je u Englesku, a u jednom je intervjuu za Guardian izjavio: ‘Zapravo sam dva puta mijenjao prezime. Prvi put kada sam imao 16 ili 17 htio sams e riješiti onog ić. Nakon toliko godina u Engleskoj osjećao sam se kao Britanac, a bilo me malo sram što sam iz Srbija koja je tada bila u svijetu poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću čije je prezime završavalo kao moje sudilo se tada za ratne zločine”, izjavio je Nestor svojevremeno za The Guardian.

D.J.


Podijeli