Otac djevojčice (2) koja je u bolnicu dovezena u kritičnom stanju smrskane glave ,već je prijavljivan za obiteljsko nasilje

Uhićeni su roditelji djevojčice (2,5) koja je teško ozlijeđena dovezena u Klaićevu bolnicu...Ravnatelj Klinike za dječje bolesti prof. dr. Goran Roić je u petak ujutro za RTL.hr kazao kako je djevojčica i dalje vitalno ugrožena odnosno da je njezino stanje kritično...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Uhićeni su roditelji djevojčice (2,5) koja je teško ozlijeđena dovezena u Klaićevu bolnicu.

“Odmah po saznanju naši su djelatnici uhitili roditelje koje s za sada tereti za povredu djetetovih prava, a za što je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. Roditelji su uhićeni u četvrtak oko 23.30 sati, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. Ostalo troje djece je prema nalogu Centra za socijalnu skrb smješteno u udomiteljske obitelji”, rekao je za RTL.hr Damir Brezić iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Kako neslužbeno doznajemo, policija oca ima već otprije evidentiranog kao obiteljskog nasilnika, ali je samo prekršajno kažnjen.

Podsjetimo, djevojčica (2,5) iz okolice Nove Gradiške ima teško nagnječenje mozga, ali i cijele glave, osobito na koži, gdje se jasno vide tragovi gnječenja. Ozljede su zastrašujuće i ekstremne. Osim toga, djetetu je tijelo puno modrica različite starosti. To znači da su vidljivi i tragovi prijašnjih ozljeda. Dijete je na intenzivnoj, priključeno na respirator, a ozljede su toliko teške da, nažalost, ima vrlo male šanse da preživi, donosi RTL.

Podsjetimo
RODITELJI UHIĆENI Ozlijeđena djevojčica i jutros je kritično, na respiratoru je i u moždanoj komi

Hrvatskom je odjeknuo nezapamćeni slučaj brutalnog ozljeđivanja 2.5-godišnje djevojčice. Ona je s teškim nagnječenjem mozga, ali i teškim ozljedama cijele glave, u srijedu iz bolnice u Novoj Gradiški prebačena u zagrebačku Klaićevu bolnicu. 

Curica je operirana i sada je na intenzivnoj, priključena je na respirator i vitalno ugrožena.

“Kritično je i vitalno ugroženo. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji uz kontinuirani monitoring vitalnih parametara. Bilo je bez promjene u odnosu na jučer, ali vrlo je kritično. I dalje je na mehaničkoj ventilaciji i u moždanoj komi. Opet slijede dodatne pretrage pa ćemo vidjeti, ali vrlo je kritično”, kazao je jutros ravnatelj Klaićeve Goran Roić.
Roić je jučer rekao da su okolnosti ozljeđivanja potpuno nejasne  tako da su reagirale policija i socijalna služba, koje istražuju okolnosti ozljeđivanja.

Portal 24 sata piše da je djevojčicu iz okolice Nove Gradiške najprije u srijedu ujutro u tamošnju Opću bolnicu donijela majka te pritom rekla da je dijete palo i ozlijedilo se. No, kako navode, sve upućuje na moguće premlaćivanje, možda u kombinaciji s padom.

Liječnici u Novoj Gradiški pokušali su dijete reanimirati i intubirati, a s obzirom na težinu ozljeda poslijepodne su je prevezli u Klaićevu i u tom je trenutku bila u komi.

Obitelj ima još troje djece. Ona su, nakon što je 2.5-godišnja curica završila u bolnici pod nejasnim okolnostima ozljeđivanja, izdvojena iz obitelji.

D.K.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest + jedanaest =