Osvojio svoj drugi ATP turnir ove godine!…Marin Čilić nakon trijumfa: Ovaj trofej posvećujem novorođenom sinu.

- Unaprijedio sam sve segmente igre, fizički sam jači, stekao sam iskustvo kako igrati najbolji tenis za mene...

Podijeli

twitter

Hrvatski tenisač Marin Čilić danas je u finalu Sankt Peterburga pobijedio Amerikanca Taylora Fritza te osvojio svoj drugi ATP turnir ove godine…

Marin je odlično počeo meč protiv Amerikanca, ali u treći set nije ušao baš najbolje. Na konferenciji za novinare komentirao je preokret u zadnjem setu:

– Fritz je igrao odličan tenis od sredine drugog seta, ništa nije promašivao, to je bilo teško za mene, čak sam se mučio i kako bih osvojio svoj servis. Sebi sam rekao da trebam podići nivo igre kako bih ga pratio, nisam osjetio da je on pao u igri već da sam ja počeo osvajati poene svojom igrom.

Prije deset godina Čilić je u finalu Sankt Peterburga pobijedio Srbina Janka Tipsarevića. Osim St. Peterburga, dvaput je slavio i u Moskvi (2014. i 2015.).

– Da, sjećam se tog meča, ali i cijelog turnira, koji sam igrao gotovo svaki meč u tri seta. Nisam razmišljao o tom finalu sve do danas, znao sam da sam u dobroj formi. Tijekom cijelog tjedna igrao sam na visokom nivou, osjećao sam da igram dobro i da mogu bolje. Tako sam igrao i danas, imao sam odlične poene, ali sam se mučio s prvim setom, kojeg sam trebao završiti na dosta jednostavniji način. Ovo je fantastičan uspjeh za mene, ako znamo da mi je ovo deseti meč u dva tjedna. Pobijediti ovdje deset godina nakon pobjede 2011. je posebno za mene, osobito u ovom dijelu moje karijere. Sada imam obitelj, dva sina i želim ovaj trofej posvetiti svom novorođenom sinu, naglasio je Čilić.

Trijumfom u Sankt Peterburgu Marin Čilić je postao tek šesti aktivni igrač koji je osvojio najmanje 20 naslova u karijeri. Prije njega to su uspjeli Roger Federer (103), Rafael Nadal (88), Novak Đoković (85), Andy Murray (46) i Juan Martin del Potro (22).

– Moji planovi su da nastavim trenirati intenzivno, kako bih imao priliku da ponovo osvajam velike turnire i igram odlični tenis protiv tenisača koji su u vrhu. Tko zna gdje će me to odvesti, ali ova dva turnira dala su mi mnogo samopouzdanja u moju igru kako bih nastavio u ovom pravcu, rekao je Čilić o svojim planovima za budućnost.

Nadodao je Marin za kraj da je dosta napredovao u odnosu na svoj prvi naslov iz Sankt Peterburga.

– Unaprijedio sam sve segmente igre, fizički sam jači, stekao sam iskustvo kako igrati najbolji tenis za mene.

D.J.


Podijeli